14 000 SPARAT I MATPENGAR

Vi har ett konto som vi bara använder till mat och varje månad sätter vi in 1840 kr per person, d.v.s den summa konsumentverket rekommenderar till matkostnader på sin hemsida. När vi startade det separata kontot upptäckte vi efter nio månader att vi SPARAT 14000 KRONOR, pengar vi totalt glömt bort att vi hade!

Det ska vara roligt att spara... att ha ett mål för sparandet gör det mycket roligare. Sambon och jag har länge drömt om ett hus på landet, nu är det verklighet sedan ett år tillbaka och det känns alldeles otroligt. Vi behöver fortfarande spara, nya drömmar och mål samtidigt som vi njuter av närheten till naturen och förhoppningen att kunna odla lite egna grönsaker. Årets fattigaste vecka är över för i år och vi hoppas att det gått bra.

Fattiglappen önskar dig lycka till med dina drömmar!

 

Nästan varje vecka lägger Fattiglappen ut matrecept för att du ska få lite inspiration.

HÄR KOMMER EN LÄNK TILL NÄSTA VECKAS MATSEDEL

NJUT AV LIVET MED 100.000 KRONOR EXTRA PÅ KONTOT! TA CHANSEN OCH VINN

 

SPARA PENGAR PÅ MATKOSTNADER

Matkostnaden är en utgiftspost som kan variera otroligt mycket och det springer lätt iväg pengar om man inte ser upp. Konsumentverket har gjort beräkningar för hur mycket maten kan kosta per månad men det går att leva mycket, mycket billigare än så utan att äta havregrynsgröt eller nudlar varje måltid.

Står du i affären utan att ha en aning om vad ni ska äta till middag? Du sparar mycket pengar på planering.

      PLANERA INKÖPEN

  • Gör en veckomatsedel med inköpslista där du kan planera dina inköp och undvik att småhandla.
  • Genom att planera slänger vi förhoppningsvis mindre mat, en halv lök en dag kan användas nästa dag. Släng inte rester, använd dem istället.

      SPARA PENGAR PÅ MATKOSTNADERNA

  • Dra ner på köttkonsumtionen, laga gärna vegetariskt några gånger i veckan. Fattiglappens bästa tips är att använda mindre andel kött i de ordinarie recepten och dryga ut med bönor, kikärtor och linser.
  • Handla efter säsong, välj billiga rotfrukter istället för tomater på vintern.
  • Laga fler portioner och gör matlådor till jobbet samt extra mat i frysen.

      RABATTER OCH EXTRAPRIS

  • Håll utkik efter billigt kött och frys in i portioner. Använd inte mer än du tänkt annars blir inte vitsen med rabatten så stor om du ändå använder mer än tänkt eller om de billiga apelsinerna ligger och ruttnar...
  • Var flexibel med recepten och byt ut till billigare grönsaker när du handlar.

15 okt 2016

Comments powered by Disqus