Sagan om den perfekta gurkan

Det var en gång en perfekt gurka.
Grön, rak och alldeles perfekt inplastad låg den där vackert och lockade med sina fina stämplar och intressanta ursprungsland. Giriga händer känner, klänger, väljer och väljer bort för att hitta den bästa.

Väl hemma tvättas gurkan med YES för vem vet var gurkan har varit och vad den är besprutad med men vacker är den och den vill visa upp sig för alla. Trots tvätten har den en lätt fadd smak som gör att vi tvekar inför tanken på gurkvatten och hyvlar bort det vackra gröna skalet.

I en helt annan del av Sverige lever den imperfekta gurkan, krokig och enligt andra ful och skamlig. Denna gurka kommer aldrig ut i butiken men den är saftig, god och aldrig besprutad.

Problemet är att vi konsumenter aldrig får chansen att köpa dessa gurkor i de vanliga affärerna eftersom det antas att vi inte skulle tycka de var tillräckligt vackra men är det verkligen så?

Varför inte sälja grönsaker och frukt som inte är perfekt lite billigare?
Fattiglappen skull gärna köpa och är säker på att det finns fler som tänker så.

Det är mycket frukt som bara ruttnar i många trädgårdar, detta vill fruktförmedlingen råda bot på. Kanske kan vi börja där i jakten på att ta tillvara på mer och kasta mindre.

Vill du läsa mer om hur du kan få gratis mat, möbler och annat? 
Läs mer på Fattiglappen om BORTSKÄNKES

6 jul 2014

Comments powered by Disqus