Fattar du ett barr?

För några månader sedan sa vår router poff och började nästan brinna. Röken ringlade sig som om scouter hade gömt sig bakom soffan och ivrigt tränade på sitt elda-märke. När sambon ringde support sa killen att vi hade ett alldeles för billigt avtal och höjde priset samtidigt som han berättade om det utomordentliga avtal han hade fixat åt sin mormor.

Läget har alltså aldrig varit bättre för att byta bredbandsbolag…

Att välja bredbandsbolag känns ibland som att leta efter den perfekta julgranen. Du går rad efter rad i leran bland olika granar och letar efter den där fulländade granen. Du vill både ha en vacker topp, alltså en topp inte tre; täta grenar, inte för täta men inte så där löjligt glesa; lagom hög, du hade ju inte tänkt köpa en pygmégran men alla har faktiskt inte en takhöjd på över tre och en halv meter.

Det kanske är onödigt att nämna att vi inte hade en julgran i år, men ett nytt bredbandsavtal vill vi ha och frågorna hopar sig: Är kundsupporten bra, håller bredbandshastigheten vad den lovar, är avtalet tidsbegränsat eller tillvidare, hur lång är bindningstiden? När jag kommit ut ur den snåriga granskogen hoppas jag att jag har hittat det optimala bredbandsbolaget, sedan väntar tre månaders uppsägningstid… 


Läs mer: Byt bredbandsbolag

11 jan 2013