Lekfullhet, briljans och styrka

Män utklädda till nunnor, enkla förförelsekonster, krig och triangeldraman…

Det är musiken som sitter kvar i hjärta och hjärna inte handlingen… När Erika Miklósa träder in på scenen ler jag till i mungipan och ena ögonbrynet åker upp. Vilken fantastisk insats Miklósa gör i rollen som grevinnan Adèle, med en lekfullhet, briljans och styrka i koloraturerna som jag inte tyckte hon levererade fullt ut i Rollen som Nattens Drottning i Trollflöjten.

Vad nu? Har Fattiglappen börjat försöka sig på att bli musikrecensent? Absolut inte, men vad kan vara mer underbart en kulen, lite ruggig januarisöndag än att krypa in i musikens koloraturerande bomullsmoln, njuta av Lars Arvidsons undersköna basbaryton, värma sig lite i brasans sken med Malmö Operans skönskickliga Kör med favoriten Laine Quist.

Fattiglappen har varit på Opera och sett Rossinis Greve Ory… kostnad 240 kronor för två på de allra bästa platserna längst upp på balkongen med utsikt över hela salongen. Fattiglappens bästa tips är att hålla utkik efter nästa släpp av biljetterna, de bästa, billiga brukar gå snabbt. Jag lovar att du kan njuta lika bra som de som betalat tusen kronor per biljett!

5 jan 2015