Segt virke, sparade pengar och nästa veckas matsedel

Min mamma har en underbart generös granne som brukar stega in i trädgården med både äpplen och viltkött eftersom han är en duktig jägare (Jag kanske skall förtydliga att han inte skjuter äpplena det vore onödigt, han jagar ju inte med pil och båge och är ingen Wilhelm Tell).  Nu när grannen blivit äldre har svärsonen tagit över jaktmarkerna och häromdagen fick mamma över 20 kg vildsvinskött som grannen stått och styckat i ett kallt garage. Det är segt virke i den äldre generationen måste jag säga.

Vi fick också en del av bytet och lagade en underbar gryta på köttet igår, gratis och klimatsmart.  Vi hade både kålrot, rödbetor och morötter kvar från andra recept och därför passade det perfekt att pytsa i allt till en underbar rätt kryddad med bland annat enbär, lagerblad och matlagningsvin.

Idag har jag lagt ut nästa veckas matsedel och vi fortsätter att ha lite vilt på menyn; eftersom dottern inte var hemma sist vi lagade viltskavsgrytan går receptet i repris på fredag. Jag har hittat receptet i Coops "Hälso-kök-boken" och det har blivit en stor favorit, underbart gott. Det är sällan jag skriver ut var jag har tagit recepten från och en anledning är att de ofta far runt några vändor så man aldrig riktigt vet ursprunget, en annan anledning är att just recept inte är copyrightskyddade. 

Ha en trevlig vecka, snart är det mars och vem vet, kanske lite vårväder?

Länk till nästa veckas recept

24 feb 2013