BORTSKÄNKES OCH GRATIS

GRATISSAJTER - där folk skänker bort

Gratis soffa, bord, tvättmaskin, växter, byråer, skåp: det finns inget som är så härligt som att njuta av ett klipp- gratis. Gratis istället för på avbetalning ger tjockare plånbok. När folk flyttar vill de bli av med saker. Det finns massor av klipp att göra bara du är snabb och beredd på att bära. Att återanvända är dessutom miljövänligt... vad kan vara bättre?  

  • Bjussa.se - gratissaker som bara ligger och skräpar - kanske får de nytt liv hos dig?
  • Bortskänkes.se - skänka bort träd? Jag känner en som blev överlycklig över sina citronträd! 
  • Bort.nu - Djur, soffor, resväskor... här hittar du det mesta.
  • GlobAround Container - ny sajt där allting är gratis, till och med annonsen. Det finns ingen försäljningsavgift.
  • Syndattkasta.se - Fattiglappen håller med, det är verkligen synd att kasta så mycket som vi gör.


BORTSKÄNKES FINNS ÄVEN PÅ:

AllaAnnonser.se  
Blocket
Prylbanken.se


LÅNA GRATIS ELLER BILLIGT SLÄP

Freetrailer.se - Här kan du låna släp gratis, eller nästan gratis om du väljer självriskreducering.

 

TJÄNA PENGAR PÅ BETALDA UNDERSÖKNINGAR PÅ NÄTET

Har du tid över, dåligt med pengar, tråkigt på tåget eller svårt att sova, varför inte tjäna lite pengar på nätet? Din åsikt är viktig och många företag är beredda att betala dig för att fylla i enkäter och svara på undersökningar.

FATTIGLAPPENS FAVORIT BLAND ONLINEUNDERSÖKNINGAR:

  • Åsiktstorget.se - dela med dig av dina åsikter och få betalt antingen i kontanter eller genom presentkort. Ett kul sätt att tjäna extrapengar samtidigt som du kan påverka tjänster och produkter som du använder dagligen. Genom att delta i onlineundersökningar kan du bli belönad. Din åsikt gör skillnad samtidigt som du får ersättning!
    Gå med i Åsiktstorget och tjäna extrapengar

SMARTSON.SE

Fattiglappen har hittat en intressant gratissajt som ger dig chansen att bli testpilot för olika produkter. Det kan vara allt från bilar, pizza och kattmat till batteridriven enhjuling och motorgräsklippare. Bjud kompisarna på pizzaparty eller håll koll efter fler galna produkter på Smartson.se

GRATIS TIPS OCH RÅD

JÄMFÖR FÖRSÄKRINGAR- SPARA PENGAR

Betalar du för mycket för dina försäkringar? Priset är viktigt men också vad som ingår i försäkringen, en billig försäkring kan bli dyr i slutändan.

JÄMFÖR DINA FÖRSÄKRINGAR - ENKELT, SNABBT OCH GRATIS!

 

MER GRATIS....

GRATIS TELEFONI - RING GRATIS VIA INTERNET OCH MOBILEN

GRATIS FOTON

 

DJUR "BORTSKÄNKES"

Det sägs att det betyder otur om man får ett djur gratis. Den största anledningen är naturligtvis att det är ett stort ansvar att äga ett djur och därför krävs det många funderingar innan man blir djurägare.

Risken när ett djur säljs mycket billigt eller ges bort gratis är att det leder till impulsförvärv. Läs mer... Samtidigt är det riktigt dyrt att köpa t.ex. en renrasig hund och för Fattiglappen finns det andra alternativ. Nedan finns några seriösa sajter som inte helt skänker bort djuren:

Hundstallet
Hundarutanhem.se

Du kan även vara fodervärd. Det kan vara ett bra sätt att känna på om du tycker att du har den tid som krävs att ha t.ex. en häst eller om du vill se hur en hund fungerar i ditt hushåll. Kravet på fodervärdar är oftast att du är kunnig och har tidigare erfarenhet av djuret/hunden. Försvarsmakten har däremot inte några krav på tidigare erfarenhet av att ha hund utan det viktiga är att den får en stabil och bra uppfostran.
Fodervärd för hundar genom Försvarsmakten

 

HÄSTAR BORTSKÄNKES

Att någon skulle skänka bort en häst låter kanske lite konstigt, men helt ovanligt är det inte. Hästen har kanske blivit lite till åren, är svåriden eller så har ägaren inte tid eller råd att hålla hästen. Det finns också många pensionerade travare som är gratis eller går för en billig peng. 

Generellt skulle Fattiglappen vilja ge rådet att vara försiktig med att skaffa häst från någon du inte känner eller sker genom kontakter. Du kan ha jättetur men du kan också råka riktigt illa ut och få oväntade kostnader. I slutändan är det inte inköpspriset som blir den stora kostnaden utan mat, stallplats, hovslagare, veterinär, försäkring mm.

Ett mycket bra alternativ för dig som funderar över att skaffa häst är att först bli fodervärd. Det finns många seriösa hästägare som inte vill sälja sina ögonstenar och det kan både vara sällskapshästar, promenadhästar och före detta tävlingshästar som gått SM i dressyr eller svår hoppning.  
Foderhästar på hästnet.se

 

Starta akuthem för hästar

Har du en gedigen hästkunskap och vill hjälpa ett djur kan du faktiskt få ersättning för att ta emot en häst eller ponny. Kravet är att du har stor lämplighet att vårda en häst som farit illa och kan vara dennes trygghet i det nya livet. Ett akuthem är det första hemmet hästen får när den blir omhändertagen eller omplacerad. Tänk på att hästen ofta kommer från en mycket otrygg miljö och att det ställer krav på erfarenhet, stallet, lämplig omgivning och miljö. Du kommer att få lägga mycket tid och tålamod. 

Svenska Hästars Värn med mer än 20 års erfarenhet av att ta hand om vanvårdade, övergivna och utsatta hästar – ett arbete som kräver både resurser och kunskap. För närvarande äger föreningen drygt 100 hästar.

 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)