BILLIGA VINTERDÄCK - BÄST I TEST

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bythjul.com och Skruvat.se.

VILKA VINTERDÄCK ÄR BÄST 2020?

Fattiglappen har läst några av de bästa och största vinterdäckstesterna och här presenteras vinnarna och Fattiglappens bästa val. Valet av däck beror mycket på vilket underlag du kör mest på. Fattiglappen lyfter fram tre dubbdäck som bästa val av dubbdäck 2020 och två odubbade vinterdäck (friktionsdäck) som bästa val för billiga vinterdäck 2020.

LÄS MER OM BILLIGA VINTERDÄCK PÅ FATTIGLAPPEN

 

BÄSTA DUBBADE VINTERDÄCKEN 2020

MICHELIN X-ICE NORTH 4

Testvinnare 2020 med toppegenskaper på både vinterväglag och torr asfalt. Däcket har enastående vägegenskaper på is. Michelin X-Ice North 4 får sämre betyg vid vattenplaning och lite sämre betyg för bromsgrepp på våt asfalt men det samlade betyget är att Ice North 4 är ett av de bästa dubbdäcken du kan köra på just nu. 

Testvinnaren bland vinterdäcken 2020, överlägsna vägegenskaper på is

Michelin X-Ice North 4 från 922 kr/st på BYTHJUL.COM

 

NOKIAN HAKKAPELIITTA 9

Otroligt lättkört på is och snö och speciellt isgreppet är mycket bra. Däcket har fått förbättrade köregenskaper på barmark än Hakka 8 men fortfarande är däcket bäst på vinterväglag.

Däcket för dig som kör mycket på is och snö, mindre på barmark

Pris från 831 kr/st på BYTHJUL.COM

 

CONTINENTAL ICE CONTACT 2

Ett däck i topp hos alla testare och på alla underlag. Utmärkt grepp på is, otroligt bra bromsgrepp på snö, ett däck med mycket bra egenskaper även i extrema situationer. 

Däcket för dig som inte vill kompromissa på något underlag

Pris från 869 kr/st på BYTHJUL.COM

 

BÄSTA BILLIGA DUBBDÄCKEN 2020

NOKIAN HAKKAPELIITTA 8

Nokian Hakkapelitta 8 har varit ledande på vinterväglag år efter år och det är bättre att köpa detta däck om du inte har råd med den allra nyaste tekniken. Se bara upp så att gummit inte är för gammalt.

Ett dubbdäck med enastående vägegenskaper på snö och is 

Från 673 kr/st på BYTHJUL.COM

 

HANKOOK IPIKE RS2 W429

Prestation strax under de bästa dubbdäcken med mycket bra vägegenskaper på snö och is. Däcket placerar sig strax efter de bästa dubbdäcken och är ett bra och billigt alternativ för dig som inte har råd med premiumdäcken. Lite sämre bromssträcka och lite högre bullernivå. 

Ett billigare, prisvärt alternativ till de dyraste dubbdäcken

Pris från 563 kr/st på BYTHJUL.COM  

 

BÄSTA ODUBBADE VINTERDÄCKEN 2020

NOKIAN HAKKAPELIITTA R3

Nokian-däcket är i absoluta toppen bland odubbade däck för sina köregenskaper på både is och snö samt korta bromssträckor. Nackdelen är att ett bra grepp på is utan dubb kräver mjukt gummi och många mönsterklackar vilket leder till dåligt grepp och långsam styrning på asfalt. 

Bästa friktionsdäcket för körning på snö och is sämre på våt asfalt

Pris från 771 kr/st på BYTHJUL.COM

 

GOODYEAR ULTRA GRIP ICE 2

Ett lättkört och harmoniskt däck för alla underlag med otroligt bra bromsgrepp och driv på is. Lite långsam styrning på torr asfalt men däcket agerar tryggt och säkert. 

Ett odubbat däck i toppklass på alla underlag! Otroligt bra bromsgrepp

Pris från 700 kr/st på BYTHJUL.COM

1 Mar 2021