Spara pengar på klädbibliotek

SPARTIPS NUMMER 26 FÖR JANUARI 2018

Det finns en folkrörelse som växer sig allt starkare mot vår masskonsumtion och ett mycket intressant tips att spara pengar på är klädbibliotek. Konceptet är häftigt, miljövänligt och klimatsmart på alla sätt. Ett klädbibliotek eller lånegarderob fungerar som ett bibliotek där du lånar kläder istället för böcker. Idén bygger på att du ska kunna förnya din garderob utan att bidra till den ökade konsumtionen. Du kanske har din basgarderob men vill ha roliga kläder till en fest eller bara vill förnya eller förändra klädstilen lite.

Lånegarderober poppar upp och stängs ner; bäst är att googla på klädotek, lånegarderob, klädbibliotek för att se om det finns en livkraftig rörelse hos just dig. Eller varför inte starta en! Ett häftigt koncept som är här för att stanna är Klädoteket som fått internationell uppmärksamhet. Här finns en mängd modekläder med edge som du kan låna mot en avgift.

Klädoteket i Göteborg: häftigt klädbibliotek med modekläder från Henry Rude, Stitch N Stones, Onokimono, Usee Studio, Whip Appeal of Sweden, EYESEEi, ​Flying​ ​Hips, i & KK, Filippa Strand Berg, Noumenon, Jarga Designs. Hitta vad du vill och beställ online, behåll mellan 2 veckor och kanske tre månader. Designkläder till ett billigare pris utan ökad konsumtion.

Skrubben - Dela garderob med dina grannar: Lånegarderob i Bagarmossen. Medlemskap kostar 50 kronor i månaden och du har möjlighet att låna upp till tre plagg under en period på två månader. DU kan sedan byta ut plaggen och påbörja en ny låneperiod.

Fattiglappen hoppas att det finns fler eldsjälar som vill starta upp lånegarderober och klädbibliotek med billiga priser. Idéen är kul men det krävs ideella krafter.

26 jan 2018