GRATIS KULTUR OCH NÖJEN

GRATIS TEATER OCH MUSIK 

MALMÖ

Malmö är en spännande kulturstad och har mycket att bjuda på för dig som söker billig och gratis kultur. Det kan vara allt från utställningar på Malmö konsthall till provpublik på Stadsteatern och Malmö Opera. Vill du uppleva gratis musik och teater? Bli provpublik och få ett rikare kulturliv. Mot slutet av en repetitionsperiod känner sig musiker och skådespelare redo att möta en publik och erbjuder dig en smygtitt på kommande föreställningar.

 

MALMÖ STADSTEATER

Malmö Stadsteater är en av Sveriges ledande stadsteatrar och sätter upp cirka femton produktioner per år. På repertoaren finner du både de klassiska mästerverken och nya, spännande uppsättningar. Konceptet är att vara en teater som engagerar, underhåller och berör.

Teatern spelar på framförallt tre scener; Hipp, Intiman och Studion. Huvudscenen Hipp är inrymd i den härliga cirkusbyggnaden Hippodromen mitt i centrala Malmö. Teaterns något mindre scen Intiman ligger i anslutning till Operan på Östra Rönneholmsvägen. Högst upp i Hipphusets gamla repsal hittar man den minsta scenen - Studion.

PROVPUBLIK

Som provpublik får du se gratis teater där ingen föreställning är den andra lik. Ibland får du se en hel generalrepetition, ibland vissa stycken där regissör och skådespelare vill ha dina reaktioner. Ett erbjudande att vara provpublik är personligt och du kan registrera dig via denna länk:
Provpublik på Malmö Stadsteater  

 

TEATR WEIMAR

Malmö har beskrivits som Sveriges mest spännande teaterstad och Teatr Weimar bidrar starkt till detta epitet. Teatern är ett konstnärskollektiv med scenkonstnärer inom olika yrken som tillsammans arbetar med att utveckla teatern som konstform; föreställningarna blir ofta både språkliga och rumsliga experiment. För dig som vill bli provpublik och se genrep på Teatr Weimar: Skicka din e-post till [email protected]  

 

MOOMSTEATERN

Moomsteatern är unik i sitt slag och har fått fin kritik för sina föreställningar. Här handlar det inte om att ge funktionshindrade "något att göra" här handlar det om teater och teaterkonst på hög nivå! För dig som är nyfiken och vill vara provpublik: Förfrågningar brukar skickas ut via nyhetsbrevet som kommer ut ungefär 10-12 gånger om året.

 

MALMÖ OPERA

Malmö Opera är södra Sveriges operahus, här kan du se allt från från klassisk till nyskriven opera och musikaler. Operan vill vara en mötesplats för publik, artister och konstnärer som vill se vår tids musikdramatik utvecklas. 

PROVPUBLIK

Signum för Malmö Opera är opera på högsta internationella nivå. Du har chansen att se delar av deras uppsättningar gratis genom att vara provpublik. Anmäl dig till '[email protected]' och hoppas på turen att se underbar musik på svindlande hög nivå. Malmö opera och Operaverkstaden arrangerar även gratis temakvällar med framträdande och föreläsning.

BILLIGA BILJETTER

För dig som är snabb finns det billiga biljetter till varje föreställning på både Malmö Opera och Stadsteaterns Hipp och Intiman. Ta chansen att se underbara föreställningar för hundra kronor.

STOCKHOLM

Stockholm har mycket att bjuda på för dig som söker gratis teater och musik. Ett mycket bra tips är hemsidan Gratisistockholm.nu som ibland kan vara lite svåröverskådlig. Fattiglappen listar några givna tips här:

STADSTEATERN I STOCKHOLM

Kulturhuset är ett av Sveriges mest kända kulturbyggnader med ett sprudlande och spännande kulturutbud där mycket är gratis. Här finner du också Stockholms stadsteater! Stadsteatern har som mål att bjuda dig som besökare på hög konstnärlig kvalitet, aktualitet och engagemang.

Även Statsteatern i Stockholm har erbjudande till provpublik ibland. Skriv till kundtjänst och hoppas på turen... '[email protected]'

 

KUNGLIGA DRAMATISKA TEATERN

Dramaten, är Sveriges nationalscen och här finner du både klassiker och nyskriven teater. För dig som vill se gratisteater finns möjligheten att skriva in dig på Dramatens genrepsregister. Dramaten finns också på facebook där de lägger ut erbjudanden om provpublik mm.

 

TURTEATERN

Turteatern verkar för en experimentfylld, gränsöverskridande och politisk scenkonst för barn, unga och vuxna. Du kan boka gratis biljetter till genrep och publikgenomgångar. Boka: [email protected]

 

GRATIS TEATER PÅ TEATERHÖGSKOLORNA

Se gratis teater med duktiga elever från teaterhögskolorna. Störst chans att se föreställningar är vid slutet av terminerna. Var på hugget och ute i god tid, gratisbiljetterna går snabbt och är mycket populära.
Vissa biljetter annonseras inte ut, ta kontakt med ansvariga.

Stockholms dramatiska högskola

Bästa tipset på gratis teater i Stockholm är på Stockholms dramatiska högskola- här har du möjlighet att se helt otroligt bra skådespeleri. Ta chansen att upptäcka morgondagens pärlor inom min och skådespeleri. Här bokar du biljetter till respektive evenemang på teaterhögskolans hemsida. Alldeles gratis!

Teaterhögskolan i Malmö 

De flesta föreställningar och redovisningar är gratis. Ta kontakt med teaterhögskolan för att sätta upp dig på en lista. Biljetter till examensföreställningen bokar du genom kulturcentralen till en kostnad av 30kr per biljett.

Teaterhögskolan i Luleå

Ta kontakt med teaterhögskolan för gratisbiljetter till pågående arbete. Examensproduktionen i april kostar 40 kronor och bokas via Norrbottensteatern (0920-24 34 00).

 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)