STARTA EN BOKCIRKEL

Att starta eller vara med i en bokcirkel behöver inte vara dyrt och det är goda nyheter för en Fattiglapp. Livet behöver inte vara tråkigt bara för att du inte har en fet plånbok. Samla några goda vänner över en middag eller kanske scones och låt samtalen flöda.

Det roliga med en bokcirkel är att du ofta upptäcker böcker du själv kanske inte hade hittat till. Samtalet kring böckerna leder ofta vidare till andra intressanta diskussioner; vem vet du kanske lär dig mer om både dig själv och dina vänner.

Det svåraste i en bokcirkel är nog att välja bok, en bok kan vara jättebra och ändå svår att diskutera. Det är också risk att överläggningarna om vilken bok man skall läsa tar längre tid än själva diskussionen om den aktuella boken man läst. Ett alternativ kan vara att låta värdinnan eller värden bestämma bokvalet.

Det är viktigt att boken ni väljer skall vara lätt att få tag på, är det en relativt ny bok brukar det vara svårt att få tag på den i tid på biblioteket. Det bästa är därför att välja en bok som kommit ut i pocket; de är billiga och lätta att ha med sig.

 

KÖP DIN BOK PÅ NÄTET

Adlibris  sök bland över 10 miljoner titlar, fraktfritt vid köp för över 99 kronor.

Bokus över 6 miljoner titlar, låga priser, fri frakt vid köp över 99 kronor samt MedMera-återbäring. 

Cdon så mycket mer än bara film och musik, här hittar du massor av billiga böcker, gratis frakt vid köp över 100 kr.

Böcker på Grön Gåva mest böcker om hälsa men det finns även spännande diskussionsböcker som boken "Franska barn kastar inte mat".

Storytel.se Läser du mycket? Tusentals bra ljudböcker och e-böcker för 169 kr i månaden. Prova gratis i 14 dagar!

Få lite lästips och inspiration på olika bokcirkelsajter:

Bokcirklar.se gå med i virtuella bokcirklar eller få tips till egen bokcirkel.

Bokcirkel.se en blogg om en bokcirkel av journalisten och författaren Joanna Björkqvist. Lästips till bokcirkeln och annat boknyttigt.

 

För dig som vill ha lite handledning om hur en bokcirkel kan gå till:

Lycka till med din bokcirkel önskar Fattiglappen!