BILLIGA SOMMARDÄCK

Det är hög tid att börja tänka på sommardäcken. I år är det många som byter till sommardäck sent på grund av Corona-pandemin men tänk på att det är lika farligt att köra med vinterdäck på sommaren som det är att köra med sommardäck på vintern! 

Till dig som skall köpa nya däck har Fattiglappen några tips på billiga sommardäck som ger dig säkerhet utan att tumma på kvaliteten.

Vad ska du tänka på? Vad är rullmotstånd, våtgrepp och hur hittar du det bästa däcket för dig? Varning för många dåliga kinesiska däck, exempelvis däcket Hercules som inte utför storverk. Landsail är det första Kinesiska däcket som kan utmana de bästa europeiska sommardäcken. 

Fattiglappen har läst några av de bästa och största däcktesterna och summerar sina intryck:

FATTIGLAPPENS VAL AV BILLIGA SOMMARDÄCK 2020:

2020 väljer Fattiglappen mellan 3 premiumdäck som bästa val av billiga sommardäcket 2020. Två av däcken kommer från Goodyear.

GOODYEAR EFFICIENT GRIP PERFORMANCE 2

Delad andraplats i Teknikens Världs däcktest 2020.

2019 valde Fattiglappen att lägga Goodyear Efficient Grip Performance på vår gamla Volvo V50 vars däck blivit för gamla och gummit blivit dåligt. Efter att ha testat däcket under en säsong kan Fattiglappen intyga att däcket är ett av de skönaste däck vi har kört på med mycket bra vägegenskaper. Ett mycket prisvärt premiumdäck!

Nu har Goodyear lancerat ett nytt premiumdäck. Nya Goodyear Efficient Grip Performance 2 lovordas i Teknikens Världs sommardäckstest 2020 som lägger däcket på en delad andra plats. Enligt Teknikens Värld är däcket helt utan svagheter och ett "grymt bra presterande däck". Det nya Goodyeardäcket har ökad livslängd och ska enligt tillverkaren hålla för upp till 50 % längre körsträcka än hos föregångaren. Det nya däcket har förbättrad prestanda på vått och torrt väglag och kortare bromssträcka på vått underlag. Tillverkaren har också satsat på förbättrad stabilitet och väghållning vid undanmanövrar.

Pris från 610 sek hos Bythjul.com hemkörning direkt till dörren!

Pris från 616 sek hos Skruvat.se hemkörning direkt till dörren!

 

NOKIAN HAKKA BLUE 2

Ett däck som är med i topp bland se allra bästa däcken, år efter år. Delad 2:e plats i Teknikens Värld 2020! Testetta i Aftonbladets stora test för sommardäck 2017 och 2019. Testtvåa 2018 och 2019 och testtrea i Vi Bilägare sommardäckstest 2017.

Enligt Teknikens Värld ett däck utan brister som de lägger på delad andraplats i sitt test 2020. Däcket är bäst i test på vattenplaning och Teknikens Världs älgtest.

Enligt Aftonbladets stora sommardäckstest 2019 ett däck med utmärkta egenskaper på vått underlag, stabilt och med lugna köregenskaper. Däcket uppvisar varningstecken innan det förlorar greppet och är, enligt Aftonbladet, fortfarande lätt att kontrollera vid sladd.

Vi bilägares test 2019 lägger däcket etta vid körning på vått underlag och i topp vid vattenplaning och bromsgrepp på vått underlag. Däcket bygger på en "Dry touch"-teknik som leder vatten från de mindre spåren i däcken till huvudspåren för att ge större trygghet vid vattenplaning. Fint balanserat på torr asfalt med bra styrning.

Nokian har ett mycket lågt rullmotstånd och är tystast av Aftonbladets testdäck. Ett mycket bra däck utan negativa egenskaper med utmärkta egenskaper på vått underlag. 

Pris från 707 kronor hos Bythjul.com hemkörning direkt till dörren

Pris från 712 sek hos Skruvat.se hemkörning direkt till dörren!

 

FATTIGLAPPENS VAL AV BÄSTA BILLIGA SOMMARDÄCKET 2020

GOODYEAR EFFICIENT GRIP PERFORMANCE

Även i år väljer Fattiglappen Goodyear Efficient Grip Performance som bästa billiga sommardäcket 2020. Det är fortfarande ett mycket prisvärt premiumdäck för dig som vill ha ett billigt sommardäck som ligger i topp år efter år. För oss som kör mycket på krokiga och gropiga vägar på landsbygden har däcket varit outstanding. Däcket är billigare än Goodyear Efficient Grip Performance 2 och har du större däckstorlek rusar priserna gärna iväg.

Goodyear Efficient Grip Performance är ett sommardäck som under många år har lovordats för sitt utmärkta våtgrepp och extremt låga rullmotstånd som medför lägre bensinförbrukning. Tyst, komfortabelt däck med en bullernivå under de flesta och ett lågt rullmotstånd gör däcket till ett utmärkt val för dig som sätter komforten i centrum.

2017 och 2018 började däcket få sämre betyg och bland annat Vi Bilägare menade att inriktningen på låg bensinförbrukning inneburit kompromisser i bromsprestanda samt kurvgrepp och att däcket upplevdes för mjukt med en tydlig understyrning.

2019 fick Goodyear-däcket bättre betyg. Aftonbladet menar att däcket har väl avvägda egenskaper och lägger däcket på en tredje plats; 0,3 poäng bakom ettan. Vi Bilägare lägger däcket på en sjätte plats och menar att däcket har kvar lite obalanserade egenskaper. Fortfarande får däcket mycket höga betyg för sin låga bensinförbrukning och fina egenskaper vid vattenplaning. Bromssträckan på asfalt får bra betyg och enligt Vi Bilägare jobbar däcket bort ojämna underlag på ett exemplariskt sätt. Däremot har däcket lite sämre sidogrepp vid kurvor men enligt Aftonbladet agerar däcket lugnt och logiskt på torr väg . 

Pris från 558 sek hos Bythjul.com - hemkörning direkt till dörren!

Pris från 571 SEK hos Skruvat.se - hemkörning direkt till dörren!

 

TESTVINNARE SOMMARDÄCK 2020

MICHELIN PILOT SPORT 4

Det nya däcket från Michelin är överlägset i Aftonbladets stora sommardäckstest 2018 och lägger sig som testetta även 2020. Hos Auto Motor & Sport hamnar däcket på en andra plats 2020 med toppbetyg. 

Köregenskaperna är utmärkta med mycket bra styregenskaper och utomordentligt bra väggrepp. Däcket är lättkört även vid extrema situationer och bromsgreppet bra på både vått och torrt. Rullmotståndet är något högt men acceptabelt.

⁠Michelin vinner överlägset i Aftonbladets stora däcktest. Bromsgreppet är bra på både vått och torrt, men allra bäst är de utmärkta köregenskaperna där det sällan släpper greppet. Varken fram eller bak. Däcket styr bra och är lättkört också vid extrema situationer. Rullmotståndet är lite högt, men acceptabelt. Absolut bäst är bromsgreppet på våt asfalt, där däcket är tryggt och lättkört.

Michelin Pilot Sport 4 har ett hybridbälte av aramid och nylon som ska garantera dig optimala styregenskaper och däckmönstret leder effektivt bort vatten för att förhindra vattenplaning.

Pris från 1023 kronor på Bythjul.com - hemkörning direkt till dörren!

Pris från 1022 SEK hos Skruvat.se - hemkörning direkt till dörren!

 

GOODYEAR EAGLE F1 ASYMMETRIC 5

Testvinnare i Auto Motor & Sport 2020. Aftonbladet lägger däcket på tredjeplats. Teknikens värld har inte testat däcket i år.

⁠Däcket får toppbetyg på samtliga underlag i Auto Motor & Sport sommardäckstest. Däcket agerar lugnt och tryggt på våt asfalt men Aftonbladet menar att däcket inte presterar tillräckligt bra vid vattenplaning. Däcket har kort bromssträcka på torr asfalt, styrningen är exakt utan obehagliga överraskningar. Det speciella med däcket är att kontaktytan utvidgas vid inbromsningar vilket gör att bromsstäckan blivit betydligt kortare jämfört med tidigare modeller.

Pris från 896 kronor på BYTHJUL.COM - hemkörning direkt till dörren!

Pris från 902 SEK hos Skruvat.se - hemkörning direkt till dörren!

 

MICHELIN PRIMACY 4

Vinnare 2020 i Teknikens världs sommardäckstest. Testvinnare i Råd & Rön 2020. Aftonbladet och Auto Motor & Sport har inte testat däcket i år.

Enligt Teknikens värld presterar däcket utan några svagheter med en lägstanivå på 7 poäng vid vattenplaning, broms på vått underlag samt vid undanmanövrar. Däcket agerar mycket säkert vid våt vägbana, har ett lågt rullmotstånd och mycket god komfort. Michelin har lagt ner mycket resurser för att öka livslängden på däcket och slitbanan indikerar när det är dags att byta ut däcket.

Pris från 764 kronor på BYTHJUL.COM - hemkörning direkt till dörren!

Pris från 764 SEK hos Skruvat.se - hemkörning direkt till dörren!

 

BÄSTA BILLIGA SOMMARDÄCKET I BUDGETKLASSEN

FATTIGLAPPENS VAL 2020:

LANDSAIL LS288 OCH LS 388

Ett mycket prisvärt standarddäck som fick mycket högt betyg i Aftonbladets test 2014 och som blivit ett populärt alternativ till de dyrare premiumdäcken.

Fattiglappen har varit nöjd med sina Landsail-däck. Däcket är tyst och greppet bra. Många som använder Landsail menar att däcket är mycket slitstarkare än exempelvis Continental Conti Premium Contact 5. 

LANDSAIL LS388 - ett klassiskt touringdäck

Ett touringdäck har lägre profil och speciella slitbanor för att öka däckets stabilitet. Landsail LS388 är ett mycket tyst däck som däremot har sämre rullmotstånd än exempelvis premiumdäcken ovan. Däcket går lite stötigt och hårt vid ojämt väglag.

Våtgreppet ligger under de bästa däcken men får ändå väl godkänt, däckets fyra breda längsgående spår leder bort vattnet och gör det säkrare på vått underlag. Kurvgreppet på våta vägar är medelbra och även om däcket gärna understyr uppför det sig ändå lugnt vid aggressiv körning. Vid vattenplaning rakt fram fungerar däcket bra men mindre bra i kurva och därför rankas däcket ned och blir inte första valet bland de billigaste däcken. Hastighetsindex T - maxhastighet på 190 km/h.

Pris från 457 kronor hos Bythjul.se - hemkörning direkt till dörren

 

LANDSAIL LS288

Landsail LS288 är ett mycket prisvärt standarddäck som Fattiglappen haft på en av sina bilar och överlag varit mycket nöjd med. Prestandan ligger snäppet under premiumdäcken men för dig som vill ha ett riktigt bra, billigt och prisvärt sommardäck är Landsail ett bra val. Det är bättre att köpa ett nytt lite billigare Landsail-däck än att köra runt med ett slitet premiumdäck eller ett däck med gammalt gummi. Att köra runt med dubbfria friktionsdäck (läs vinterdäck) på sommaren är direkt livsfarligt!

Hastighetsindex är högre och du får därmed mycket bättre stabilitet vid motorvägskörning än touringdäcket. Däcket har lågt rullmotstånd och lägre ljudnivå för att öka komforten. Däcket har bra bromsgrepp på vått väglag, däcket är tyst och rullar lätt.

Pris från 555 kronor hos Bythjul.se - hemkörning direkt till dörren  

 

VARNING FÖR FÖLJANDE FARLIGA DÄCK

FARLIGA OCH DÅLIGA SOMMARDÄCK 2020

Aftonbladet varnar för följande däck:

Rotalla Setula S Race RU01 är enligt Aftonbladet det billigaste Kina-däcket i Sverige men det är inte köpvärt ens om du får det gratis... Undvik!

Teknikens värld varnar för följande däck:

Nexen N´Fera SU1 som de menar är ett riktigt dåligt däck. Det bromsar sämst, dålig komfort och riktigt farligt på vått underlag.

 

FARLIGA OCH DÅLIGA SOMMARDÄCK 2018

Aftonbladet varnar för följande däck:
- Gislaved Ultra Speed
- tyvärr har det gamla fina svenska däcket som köpts upp av tyska Continental blivit riktigt dåligt. Däcket är myclet svårmanövrerat vid högre temperaturer. Undvik!

- Triangle Sportex TSH11 - ett Kinadäck med dåliga köregenskaper på våt väg och urusla vägegenskaper vid bromsning på alla väglag. Undvik!

- Nankang Sportnex AS-2+ - Även testets bästa Kina-däck är inte mycket att hurra för. Däcket är svårkört och bromsar dåligt på alla väglag.

Vi bilägare varnar för följande däck:

- Goodride, Radial RP28 - superdåliga vägegenskaper på våt vägbana; bromsgrepp, kurvtagning, vattenplaning - allt är dåligt på väta. Undvik!


FARLIGA SOMMARDÄCK 2017

Råd och Rön varnar för följande däck: Yokohama Geolandar SUV, GT Radial Champiro och Nankangs Econex Eco-2  - har mycket dåliga egenskaper på våta vägar, Råd och Rön varnar och avråder starkt från köp. Matador MP 16 - mycket dåligt däck - köp inte...

Aftonbladet varnar för följande däck: Duraturn Mozzo Sport - dåliga köregenskaper alltid, dåligt grepp och högt rullmotstånd.  


FARLIGA SOMMARDÄCK 2016

Maxxis Victra VS01 - Motormännen menar att den enda fördelen med däcket är låg bränsleförbrukning och lång livslängd, men eftersom däcket är så dåligt är det frågan om det är någon fördel. Undvik! Nankang Green/Sport - ett opålitligt däck som inte rekommenderas.

GT Radials modell Champiro - varnar Råd och Rön för i sitt sommardäckstest 2016. Wanli Harmonic H220 - ett riktigt "skitdäck" enligt Aftonbladet, "ett Kina-däck när det är som sämst". 

FARLIGA SOMMARDÄCK 2015

Apollo Alnac 4G
2014 tjusade det indiska däcket testarna med ett våtgrepp som var bäst i test, trygga köregenskaper och utan svagheter. I år är bromsgreppet sämst i Aftonbladets test och bilen släpper både fram och bak vid sidomanövrar. Däcket har hög bullernivå och dålig komfort och presterar dåligt vid vattenplaning. Däcket går enligt testet bättre på torr asfalt men det räcker naturligtvis inte - rekommendationen är att undvika däcket helt 2015.

Goodridge
2014 varnade Råd och Rön för däcket Goodridge SA-05 och i år får däcket Goodride Sport SA-37 dåliga betyg av Aftonbladet. Däcket har högst rullmotstånd i hela testet och är svårkört i "plötsliga situationer". ”Kalle Anka-däcket”

Cooper Zeon C7
Enligt Robert Collin på Aftonbladet är det amerikanska däcket Cooper Zeon C7 totalt värdelöst och livsfarligt, det är i dagsläget inte till salu i Sverige och tills det blir bättre får det gärna hålla sig borta.

Nankang Econex NA-1 och Nankangs Econex Eco-2 Green Sport
Oavsett beteckning varnar både Råd och Rön och Aftonbladet för detta däck. Däcket fick 1 poäng i Råd och Röns test.

Matador MP 16
Ännu ett däck som är direkt livsfarligt och bäst att undvika enligt Råd och Rön.  

2014 varnade Fattiglappen för följande däck och det finns inget som talar för dem i år heller. 

Hercules Raptis - Enligt Aftonbladet "Ett klassiskt Kina-däck som vi helt vill slippa"

Råd och Rön varnade för följande däck: Wanli S-1088, Goodridge SA-05 och Maloya Futura Primato

 

ATT VÄLJA SOMMARDÄCK

Sommardäck eller Allrounddäck? Ett är ett livsfarligt val!

Tänk på att det är lika farligt att köra med vinterdäck på sommaren som det är att köra med sommardäck på vintern. Friktionsdäck är ett vinterdäck och inte ett allrounddäck (året-runt-däck) som vissa tror! Tyvärr finns det också däckförsäljare som marknadsför dem som äret-runt-däck men det finns helt enkelt inte ett däck som presterar lika bra på sommar- som på vinterväglag. 

Eftersom ett vinterdäck blir olagligt när mönsterdjupet är mindre än 3 milimeter är det många som kör slut på dem under sommaren eftersom minsta tillåtna mönsterdjup för sommardäck är 1,6 milimeter. De pengar du sparar är inte värda den säkerhetsrisk du tar!

Ett friktionsdäck som fungerar utmärkt på vintern kan få längre bromssträcka, sämre väggrepp och sämre stabilitet vid undanmanövrar på sommaren än ett sommardäck.

Anledningen är att gummit i friktionsdäcket blir för mjukt på sommaren, det är gjort för lägre temperaturer under 7 ° C. Sommardäck har en hårdare gummiblandning än vinterdäck för att däcken skall behålla sin konsistens även vid höga temperaturer.   

Vilka sommardäck bör du välja?
När du köper ett sommardäck bör du tänka på att om du köper låg hastighetsklassning får du starkare stomme och mindre slitage och bensinförbrukning, köper du högre hastighetsklassning får du ett däck som får kortare bromssträcka men samtidigt lite kortare livslängd på däcket.

För mycket friktion och rullmotstånd kan öka bensinförbrukningen och göra att ett billigare däck blir dyrt i längden. Läs tester och rekommendationer och köp aldrig ett däck med lägre klassning än rekommenderat för din bil!  

Vad betyder rullmotstånd?
Vad är egentligen rullmotstånd? Vid varje sväng så böjs och deformeras däcket när det kommer i kontakt med marken; gummit värms upp och energi förloras i from av värme. Ju mer rullmotstånd en bil har desto mer kraft krävs från motorn för att hålla bilen i rörelse. Ju mindre rullmotstånd desto mindre bensinförbrukning.   

Bästa däcken fram eller bak?
En bra tumregel är att sätta bästa däcken bak för att undvika att bilen blir överstyrd och för att få ökad stabilitet. Sommardäck skall ha ett minsta mönsterdjup på 1,6 millimeter men tänk på att mönsterdjupet bör vara minst 3 mm för att ge bra friktion vid fuktig vägbana. 
Läs mer på transportsyrelsens hemsida 

Tänk på att ha rätt lufttryck i däcken, är lufttrycket för lågt slits däcken på skuldrorna och är det för högt slits däcket i mitten av slitbanan. Rätt balanserade däck med rätt lufttryck håller längre och ger bättre ekonomi.  

Billiga däck? Billigaste däcken? Gamla Däck?
Känner du att det är för dyrt med däcken - köp hellre förra årets sommardäck från ledande däcktillverkarna än ett dåligt billigt däck. Läs gamla tester på nätet! Allt gummi förändras och åldras med tiden men alla sommardäck täcks med ett speciellt lager skyddsfilm som skyddar ditt däck i upp till tre år om inte däcket används. Kravet är att däcket förvaras svalt och/eller mörkt. De flesta seriösa däckhandlare förvarar sina däck på ett korrekt sätt.  

Ecodäck
2014 hade Råd och Rön ett ecodäck som bäst i test jämfört med alla andra däck i den mindre dimensionen. 2015 fann Råd och Rön att trots att tillverkarna gärna vill göra gällande att däcken är mer bränslesnåla än vanliga däck så var skillnaden i testet högst fem procent. Inte så stor skillnad som tillverkarna vill göra gällande...

Däremot är däcken mer slitstarka och kan ibland gå dubbelt så många mil som vanliga däck. Något att tänka på är däremot att däcken vid det här laget har fått sämre köregenskaper främst på våt vägbana. I 2015 års test av däck hamnar samtliga fyra ecodäck i botten trots att tillverkarnas vanliga däck är i topp.  

VILKEN DIMENSION SKA DU VÄLJA?

Om din bil har dimensionen 195/60 R15 78 - vad betyder det?

195 = Däckets bredd i milimeter
60 = Däcktvärsnittets höjd i förhållande till bredden
R = Raditaldäck
15 = Fälgens diameter i tum
78 = Belastningsindex - den maximala belastningen i kg på det enskilda däcket

Att byta däckdimension till ett mindre däck bara för att det är billigare kan vara dumsnålt eftersom bilens köregenskaper kan förändras. Om du väljer ett bredare däck än originaldimensionen kan både kurvtagning och bromsförmåga förbättras men det ger samtidigt högre bränsleförbrukning och sämre komfort och stötdämpning.

Rullomkretsen får inte skilja mer än 5 %, räkna ut rullomkretsen här

OBS! Om du köpt en begagnad bil är det inte säkert att rätt dimension ligger på bilen, kolla upp bilens originaldimensioner (gör du lätt på Transport-styrelsens hemsida om du inte har dina papper i närheten)

 

REGUMMERADE DÄCK
(Retread = Regummerade däck)

Det går att spara mycket pengar på regummerade däck och märkesdäck kostar ofta halva priset om de är regummerade. Billigt och miljövänligt för dig som inte kör så långa sträckor om året.

Vad är ett regummerat däck?
Ett regummerat däck är ett däck på en gammal gummistomme som har fått en ny slitbana. Stommen håller ihop själva däcket och är konstruerat för att kunna användas mycket längre tid än den tid det tar att slita ner däckets gummislitbana. Genom att köpa regummerade däck går det åt minst 40 % mindre olja än vid produktion av motsvarande nydäck.

När är det inte lämpligt med regummerat?
För dig som är storpendlare ska du tänka på att stommen i däcken har används tidigare och det kan medföra att du lättare får punktering om du regelbundet kör långa sträckor. Tänk också på att påfrestningen på vinterdäck ofta är stora och då kan det vara mindre lämpligt med regummerat.

 

BILLIGA VINTERDÄCK 

Det börjar bli dags att se över dina vinterdäck och i vissa delar av Sverige har den förrädiska halkan redan slagit till. För dig som skall köpa nya däck har Fattiglappen några tips på billiga däck som ger dig säkerhet utan att tumma på kvaliteten.

Fattiglappen har läst några av de bästa och största däcktesterna och summerar sina intryck.

Oavsett om du köper dubbat eller odubbat (dubbfritt friktionsdäck) bör du undvika de billigaste däcken som i många tester visar sig vara direkt livsfarliga. Den kloke Fattiglappen ser i stället till att köpa de bästa däcken till det billigaste priset- köp hellre billigare kvalitetsdäck online till samma pris som dåliga däck hos din lokala däckförsäljare. 

Välj däck efter det underlag du kommer att köra mest på! En tusenlapp kan skilja mellan 4 superbra däck och 4 farliga - ett liv är värt mycket mer... 

 

TEST DUBBAT VINTERDÄCK- BÄST 2018

TESTVINNARE 2018

MICHELIN X-ICE NORTH 4

Förstaplats i Aftonbladets stora vinterdäckstest och delad förstaplats i Teknikens värld. Michelins nya däck är enligt Aftonbladet det bästa dubbdäck de någonsin kört på is, det får isen att likna barmark.

Däcket för dig som behöver ett däck med överlägsna köregenskaper på is... 

Enligt Aftonbladet är Michelins nya däck det bästa dubbdäck de någonsin kört på is. Det nyutvecklade däcket har fått 250 dubbar som ger däcket överlägset bra köregenskaper och bromsgrepp på is. Trots de många dubbarna hålls bullernivån nere och bränsleförbrukningen är låg. Däckets köregenskaper gör att däcket är främst för dig som behöver ett däck som presterar i topp på vinterväglag och kör mycket på isiga vägar. Däcket har sämre egenskaper på våt asfalt och kör du mycket på barmark kan detta vara något att tänka på. Även det bästa däcket kan inte vara bäst på allt.

Michelin X-Ice North 4 från 832 kr/st på Bythjul

 

CONTINENTAL ICE CONTACT 2

Testvinnare i Aftonbladets stora vinterdäckstest 2017 och 2016 , tvåa i Teknikens världs vinterdäckstest 2016. Testvinnare hos Teknikens Värld 2015, Testtvåa 2014 och 2015 hos Aftonbladet. Delad tredje plats i Auto Motor Sports vinterdäcktest/dubbat 2015!

Däcket för dig som behöver ett däck med utmärkta egenskaper både på is, snö och asfalt! Ett däck i topp på alla underlag år efter år....

Även i år väljer Fattiglappen att lägga Continental Ice Contact 2 först som bästa vinterdäck. Ett av få däck som ligger bland de bästa på både is, snö och asfalt! Continental-däcket har utmärkt grepp på is med mycket bra väg-egenskaper även i extrema situationer. Otroligt bra bromsgrepp på snö, däcket är lättstyrt och lugnt som ger dig en säkrare vinterkörning.

Enligt Aftonbladet kunde däcket ha lite bättre grepp på våt asfalt och styrningen aningen mer exakt på torr asfalt men däcket får inga minus. Enligt Teknikens värld 2016 visar Continental-däcket en jämnhög nivå med högsta poäng för bromsgrepp på snö och utmärkta bromsegenskaper på is.

Detta däck är för dig som inte vill kompromissa på något underlag och gummiblandningen behåller sina egenskaper under hela livslängden. Continental Ice Contact har unika hybriddubb med längre greppkanter som ger dubben ett bra isgrepp. Komforten är mycket hög för ett dubbdäck.

Pris från 732 kr/st på SKRUVAT.SE  

Pris från 712 kr/st på BYTHJUL.COM  

 

TESTVINNARE I VI BILÄGARE 2017

NOKIAN HAKKAPELITTA 9

Testvinnare 2017 i Vi Bilägare 2017/13, testtrea i Aftonbladets stora vinterdäckstest 2017.

Givet val för dig som behöver ett däck med mycket bra vägegenskaper på vinterväglag och förbättrade egenskaper på barmark - helt ny teknik!

Nokian Hakkapeliitta 9 är vinterns stora däcknyhet och här har Nokian jobbat hårt för att förbättra köregenskaperna på barmark; en aning på bekostnad av snö- och isgreppet enligt tidningen Vi Bilägare som ändå rankar däcket etta.

Den nya dubbarna är Nokias senaste teknik inom dubbdäck. Däcket har två olika typer av dubbar, längst ut finns dubbar för bättre sidogrepp och i mitten av slitbanan är dubbarna konstruerade för acceleration och inbromsning. Dubbarna är konformade för att effektivt gå ner i snö och is samtidigt som åverkan på asfalten ska bli mindre.

Nya Nokian Hakkapelitta 9 är ett mycket bra vinterdäck på alla vinterväglag med fantastiskt fina köregenskaper och otroligt lättkört på is och snö; speciellt is-greppet är enastående bra jämfört med andra däck.

På torrt underlag får däcket mycket högt betyg för den korta bromssträckan av Vi Bilägare men sammantaget sämre betyg för bromsgreppet och att däcket är för mjukt och styr långsamt.

Däcket får medelmåttligt betyg för prestationen på våt asfalt och buller. Enligt Aftonbladet har däcket fortfarande sämre egenskaper på barmark, det är helt enkelt nästan omöjligt att göra ett däck som är outstanding på alla underlag.

Pris från 801 kr/st på BYTHJUL.COM  

 

FATTIGLAPPENS VAL: BÄSTA BILLIGA VINTERDÄCKET FÖR KÖRNING PÅ SNÖ OCH IS

För dig som vill ha ett billigare däck med otroliga egenskaper på snö och is är Nokian Hakkapelitta 8 det givna valet. Däcket har varit ledande på vinter-väglag år efter år och det är bättre att köpa detta däck om du kör mycket på is och snö och inte har råd med den allra nyaste tekniken.

NOKIAN HAKKAPELITTA 8

Testtvå i Aftonbladets stora vinterdäckstest 2016 med samma poäng som testettan. Testvinnare 2014 och 2015 hos Aftonbladet och Vi Bilägare, testvinnare 2015 i Auto Motor & Sport. Tredje plats i Teknikens Världs vinterdäcktest 2015 och 2016!

Givet val för dig som behöver ett däck med enastående vägegenskaper på snö och is och som inte har råd med den nyaste tekniken

Hakkapeliitta 8 har ett enastående grepp på is och snö med otroligt bra framkomlighet. Enligt Aftonbladets tester 2016 är Hakka 8 det överlägset bästa däcket på is och i absolut topp på snö. 

Det som drar ned betyget för Nokian är vägegenskaperna på våta vägar; däcket får sämre betyg av Teknikens Värld vid vattenplaning och därför känns däcket mer lämpat för dig som kör på riktiga vintervägar och inte regn- och slaskvägar med stor risk för vattenplaning.

Däcket är utvecklat för riktig vinterkörning, det är lättkört även vid svåra manövrar med mycket bra bromsgrepp. Däcket får absolut högsta betyg på bromsgreppet på is av Teknikens Värld och nästan full pott på snö.

Gummiblandningen har utformats speciellt för nordiska förhållandena med många lameller som bromsförstärkare. Rullmotståndet är normalt men Nokian är enligt Aftonbladet testets bullrigaste däck. På asfalt får Nokian Hakkapelitta 8 lite sämre betyg av Aftonbladet; däcket är mjukt, styr långsamt och greppet är bara medelmåttigt, trots detta ställer inte Nokian till några obehagliga överaskningar utan kör lugnt och logiskt enligt Aftonbladet.

Pris från 662 kr/st på SKRUVAT.SE

Från 636 kr/st på BYTHJUL.COM

VINTERDÄCK I TOPP 2017

Många av däcken i topp 2017 har varit i topp år efter år, glädjande nog har priserna sänkts något de senaste åren, härliga nyheter för Fattiglappen.

GOODYEAR ULTRAGRIP ICE ARCTIC

Med jämna egenskaper på alla väglag placerades däcket fyra på Aftonbladets test 2014 och 2015 och 2017. Tredje plats i Vi Bilägares, Teknikens Världs och Auto Motor & Sports vinterdäcktest 2015! 2016 rankades däcket ner lite och hamnade femma i Aftonbladets och fyra i Teknikens Världs vinterdäckstest. 2017 rankas däcket tvåa i Vi bilägare!

Toppbetyg på vinterväglag med mycket bra grepp på is och snö - sämre sidogrepp på asfalt, lite billigare än de absoluta toppdäcken

Enligt Aftonbladet får Goodyeardäcket överlag toppbetyg på vinter-väglag. Däcket är lättkört på is även om isgrepet kunde vara bättre. Däcket har trygga och lugna köregenskaper på snö med korta bromssträckor.

Greppet är bra på våt asfalt men agerar lite långsamt vid undanmanöver och på torr väg kan däcket släppa lite vid oväntade situationer.

Vi Bilägares testare menar att däcket har problem med understyrning i snäva kurvor och att när däcket förlorar greppet tar det för lång tid innan det återfås, detta är ett beteende som de hittar på samtliga underlag. Trots detta placeras däcket sammantaget på en andra plats i Vi Bilägares test på grund av de mycket goda vinteregenskaperna. Rullmotståndet och buller är medel.

Pris från 574 kr/st på BYTHJUL.COM

Pris från 605 kr/st på SKRUVAT.SE  

 

HANKOOK IPIKE RS+

Koreanska Hankook-däcket går från klarhet till klarhet och får toppbetyg i testerna. Fattiglappen har också flera gånger utsett däcket till bästa billigaste vinterdäcket. Nu har tyvärr Hankooks utvecklade IPike RS+-däck kommit ifatt de bästa även vad gäller priset.

Ett däck i toppklass med mycket bra egenskaper på is och snö och väl utvecklat för nordiska vinterförhållanden. Lite sämre på våt och torr asfalt.

Greppet på is har blivit i toppklass både när det gäller driv, bromsning och sidogrepp och styrningen är exakt även i svåra situationer.

Även på snö är greppet mycket bra, speciellt i längsled och däcket svarar med bra styrning vid en snabb undanmanöver. På barmark agerar däcket lugnt men har för långa bromsträckor och undanmanövrarna blir långsamma på våt asfalt. Rullmotståndet är medel och däckljudet ganska tydligt.

Pris från 834 kr/st på  BYTHJUL.COM  

 

HANKOOK WINTER iPIKE RS

Prisvärt däck strax under eliten - Fattiglappens val som bästa billigaste vinterdäck 2016. Ett mycket prisvärt dubbdäck som bara ligger strax under de bästa däcken i test. Däcket är utmärkt på is och snö och väl utvecklat för nordiska vinterförhållanden. Sämre på våt och torr asfalt. Greppet på is är i toppklass både när det gäller driv, bromsning och sidogrepp.

Även på snö är greppet mycket bra och däcket svarar med bra styrning vid undanmanöver. Minus för köregenskaper på torr och våt asfalt.

Ett mycket prisvärt dubbdäck som är föregångaren till Hankook Winter iPike RS+. Däcket är utmärkt på is och snö, sämre på våt och torr asfalt

Skillnaden mellan Hankook Winter iPike RS och Hankook Winter iPike RS+ är att RS+-versionen har 170 dubbar och RS-versionen bara har 130. Förutom det är det samma mönster och prestanda förutom på is där däckgreppet skiljer en aning. För dig som vill hitta ett billigt och mycket bra dubbdäck kan Hankook Winter iPike RS definitivt vara ett prisvärt alternativ!

Pris från 517 kr/st på  BYTHJUL.COM

 

TEST ODUBBAT VINTERDÄCK - 2017

FATTIGLAPPENS VAL - BÄSTA ODUBBADE VINTERDÄCKET

CONTINENTAL CONTIVIKINGCONTACT 6

Testvinnare i Aftonbladets vinterdäcktest/odubbat 2017. Testvinnare i Aftonbladets och Vi Bilägares vinterdäcktest/odubbat 2016. Andraplats i Auto Motor & Sport samt Teknikens Världs vinterdäcktest/odubbat 2016! 

Testvinnare - odubbat vinterdäck med bra isgrepp och utmärkta egenskaper på is, snö och asfalt! Bättre broms- och sidogrepp än många dubbade däck!!!

Bästa odubbade däcket enligt Aftonbladet som anser att Continental är ett bra alternativ för dig som väljer ett odubbat vinterdäck. Däcket har ett bra isgrepp för att vara odubbat, broms- och sidogrepp är bättre än många dubbade däck vilket gör däcket lättkört utan större överraskningar vid en undanmanöver. Sladdarna är små och lätta att kontrollera.

Däcket är lättkört och har korta bromssträckor på snö, däcket behåller sitt grepp även vid relativt hastiga rattrörelser. Eftersom ett bra grepp på is utan dubb kräver mjukt gummi agerar odubbade däck ofta sämre på asfalt men enligt Aftonbladet är Continentaldäcket lättkört även på våt och torr asfalt.

Däcket agerar stabilt , bromsgreppet är bra och däcket förlorar inte kontrollen vid undanmanövrar. Däcket har en gummiblandning som ska se till att däcket behåller sin flexibilitet under lång tid. Däcket har även flera självlåsande sajpningar som ska förbättra greppet på isigt underlag.

Positivt är att däcket är tyst och rullmotståndet lågt. Det kan finnas frågetecken kring slitstyrkan, enligt Aftonbladet, men detta är något som inte blivit testat.

Pris från 679 kr/st på BYTHJUL.COM  

 

GOODYEAR ULTRA GRIP ICE 2

Delad tredjeplats i Aftonbladets vinterdäcktest/odubbat 2016 och 2017. Vinnare i Teknikens Världs vinterdäcktest/odubbat 2016. Tredjeplats i Vi Bilägares vinterdäcktest/nordiska friktionsdäck 2016. Bäst i test bland odubbat i Aftonbladets test 2014, delad tvåa i Aftonbladets test 2015.

Odubbat vinterdäck som fungerar på alla underlag! Bromsgrepp i toppklass

Ett lugnt och lättkört däck med otroligt bra bromsgrepp och driv på is, sidogreppet är mindre bra men däcket agerar ändå harmoniskt. Däcket är lättkört och säkert även på snö, bakdäcken behåller greppet.

Däcket fungerar fint på våt asfalt, bra grepp och styrning vid undanmanövrar. Trots lite långsam styrning på torr asfalt agerar däcket tryggt utan överaskningar. Däcket är gjort på en mjukare gummiblandning för mjuk och komfortabel körning och är mycket tyst. 

Pris från 602 kr/st på SKRUVAT.SE

Pris från 593 kr/st på BYTHJUL.COM  

 

NOKIAN HAKKAPELIITTA R2

Delad tredjeplats i Aftonbladets vinterdäcktest/odubbat 2017. Förstaplats i Auto Motor & Sport vinterdäcktest/odubbat 2016. Andraplats i Aftonbladets och Vi Bilägares vinterdäcktest/odubbat 2016! Bäst vinteregenskaper bland odubbat enligt Aftonbladet 2014 och 2015. Testvinnare i Auto Motor & Sports, Tredje plats i Teknikens Världs vinterdäcktest/odubbat 2015! 

Ett tryggt val vid vinterväglag

År efter år hamnar Nokian-däcket i absoluta toppen bland odubbade däck för sin prestanda på både is och snö med mycket bra köregenskaper och grepp samt korta bromssträckor.

I år halkar däcket ner en aning i Aftonbladets stora test, de anser att is- och snögreppet är aningen sämre än de bästa odubbade däcken men att däcket styr mycket bra vid undanmanöver och oväntade situationer. Nackdelen är att ett bra grepp på is utan dubb kräver mjukt gummi och många mönsterklackar vilket leder till dåligt grepp och långsam styrning på asfalt.

Det odubbade Nokian-däcket har lång bromssträcka på våt asfalt och däcket förlorar ofta greppet fram vid undanmanöver. På torr asfalt blir däcket mjukt och stryningen långsam. Positivt är att däcket är tyst och har mycket lågt rullmotstånd.

Pris från 652 kr/st på SKRUVAT.SE 

Pris från 626 kr/st på BYTHJUL.COM  

 

FARLIGA VINTERDÄCK 2017

UNVIKA DESSA DUBBDÄCK!

Triangle Icelink är ett Kinadäck som många haft förhoppningar på. Både Triangle-däcket och Nankang Ice Activa får mycket dåligt betyg i Aftonbladets vinterdäckstest. Det enda som är bra är egenskaperna på torr asfalt och då kan man så klart fundera över meningen med att köpa ett dubbdäck överhuvudtaget... Undvik!

På dubbdäcket Kumho WinterCraft Ice gör dubbarna ingen nytta överhuvudtaget, lysande grepp på våt asfalt och mycket bra på torr asfalt men helt uselt på is och snö. 

Falken Espia Ice: här har du ett däck som har hyggligt bromsgrepp men i övrigt helt usla köregenskaper på alla väglag, duger knappast ens för söndagskörning. Undvik även Toyo, Roadstone och Yokohama; ditt liv är värt mycket mer än några hundralappar.  

UNDVIK DESSA ODUBBADE VINTERDÄCK

Nankang Ice Activa Ice-1 är enligt Aftonbladet så dåligt att det är livsfarligt! Undvik detta däck! Linglong Green-Max Winter Ice I-15 är också så dåligt att det borde förbjudas. Det är bättre att låta bilen stå än köra på de här däcken.

Landsail Winter Lander har mycket dåligt väggrepp på is med mycket sladdar, det räcker att vägen svänger lite... Däcket är dåligt även på asfalt och Fattiglappen kan inte motivera ett köp. Landsails ommardäck är en helt annan historia, prisvärt och bra.

Undvik även de billiga men farliga däcken Toyo, Fulda och Debica och investera i ditt liv och bättre däck.

 

EXPERTERNA OM DUBBAT ELLER ODUBBAT VINTERDÄCK

Dubbat- eller odubbat vinterdäck?

Frågan om du skall välja ett dubbat eller dubbfritt (friktionsdäck) däck kan vara svår att svara på. De som är för dubbat menar att dubbdäck är säkrast i ett svenskt klimat samtidigt som det ger fördelar miljömässigt att inte köra med dubbar eftersom dubben river upp små partiklar.

De nordiska dubbfria däcken är utvecklade för att få mycket bra grepp på is- och snöunderlag men samtidigt ska man komma ihåg att ett odubbat däck vintertid blir en kompromiss. För att få ett bra grepp på snö och is krävs att däcket är mjukt i sin konstruktion vilket innebär sämre köregenskaper på barmark. Överlag brukar de odubbade däcken ha svårt att prestera på våta vägar. Något att tänka på... 

Odubbade däck fungerar också bäst om det finns andra som kör med dubbat; annars är det risk att vägbanan blir såphal.  Enligt DN är fördelningen 60 procent som kör odubbat och 40 procent som kör odubbat i Södra Sverige medan det i norra Sverige är 20 procent som kör odubbat och 80 procent som kör dubbat. Är detta rätt eller fel val?

Många menar att dubbdäck inte behövs i Stockholmsregionen och södra delen av Sverige. Enligt Robert Collin som gör Aftonbladets stora vinterdäckstest är det tvärtom vid temperaturer kring noll som det blir allra farligast. Det är då den förädiska halkan slår till och det är då däcket kan betyda skillnad mellan liv och död. 

Läs gärna Robert Collins varningar kring odubbade däck där han, lite enkelt uttryck, jämför friktionsdäckets väggrepp med ett suddgummi på högkant!

Om dubbat är så överlägset vilka faktorer talar för odubbat?

Enligt DN är det risk att många har en övertro till sina dubbdäck och flera undersökningar visar att bilister med dubbdäck kör snabbare och med kortare avstånd än de utan dubbdäck. Dubbdäcken slits också snabbare och blir med tiden sämre än dubbfria däck även på is.

Fördelen med ett dubbfritt däck är att du kan sätta på det tidigare på säsongen och slippa överraskas av ett ombytligt höstväder. På våren kan du låta dem sitta kvar lite längre än dubbdäck. En norsk undersökning visar att det främst är när väglaget plötsligt försämras eller när föraren har missbedömt väglaget som dubbdäcken vinner.

Att köra med omdöme är för övrigt något att tänka på oavsett däck menar Fattiglappen... Tänk också på att välja vinterdäck som är avpassade för vårt nordiska klimat. Ett dubbfritt däck avpassat för nordiskt klimat har ett mycket bättre väggrepp än ett avpassat för europeiska förhållanden.

Dubbdäcket är fortfarande det bästa alternativet för dig som kör på isigt underlag. Vilken typ av vinterdäck du ska köpa beror till stor del på vilken bil du har. Har du en gammal bil utan antisladdsystem (ESP) kan det vara en bra livförsäkring att köra med dubbdäck. Har du en mer modern bil utrustad med antisladdsystem kan du klara dig långt med dubbfria vinterdäck (friktions-däck) avpassade efter vårt nordiska klimat.

Diskussionerna fortsätter om vi ska välja dubbat eller dubbfritt och om vi ska gå så långt som att förbjuda dubbdäck. Samtidigt är den krassa verkligheten att det bästa dubbfria däcket kommer först på åttonde plats i Aftonbladets stora test 2017. Det är naturligtvis en stor förbättring från 2014 då bästa odubbade däcket hamnade på fjortonde plats men fortfarande har dubbdäcket ett försprång prestationsmässigt... Välj däck med omsorg och anpassa alltid hastigheten efter väglag och däck. Inga däck gör dig osårbar! 

 

Bästa däcken fram eller bak?

Sätt bästa däcken bak för maximal stabilitet; har du antisladdsystem kan du sätta bästa däcken fram om det inte är alltför stor skillnad mellan dem, då får du enligt Teknikens Värld bäst broms-, våt- och slaskegenskaper och ditt ESP får ta hand om stabiliteten i sidled.

Vänta inte med att köpa nya däck tills däckdjupet är 3 mm, då har vägegenskaperna redan försämrats betydligt, byt gärna innan 5 mm.

Billiga däck? Billigaste däcken?

Oavsett om du köper dubbat eller dubbfritt bör du undvika de billigaste däcken som i många tester visar sig vara direkt livsfarliga. Den kloke Fattiglappen ser i stället till att köpa de bästa däcken till det billigaste priset- köp hellre billigare kvalitetsdäck online till samma pris som dåliga däck hos din lokala däckförsäljare.

Känner du att det fortfarande är för dyrt- köp hellre förra årets vinterdäck från de ledande däcktillverkarna än ett billigt däck som kan vara direkt livsfarligt! Läs gamla tester på nätet!

VILKEN DIMENSION SKA DU VÄLJA?

Om din bil har dimensionen 195/60 R15 78 - vad betyder det?

195 = Däckets bredd i milimeter
60 = Däcktvärsnittets höjd i förhållande till bredden
R = Raditaldäck
15 = Fälgens diameter i tum
78 = Belastningsindex - maximala belastningen i kg på det enskilda däcket

Ett vinterdäck får gärna vara lite smalare, då får det bättre grepp.

Ett bra vinterdäck till bilen i exemplet skulle då bli: 185/65 R15 
Rullomkretsen får inte vara mer än 5 %, helst mindre.

OBS! Om du köpt en begagnad bil är det inte säkert att rätt dimension ligger på bilen, kolla upp bilens originaldimensioner - Transportstyrelsens hemsida

VAD SÄGER LAGEN 

När är det lag på att använda vinterdäck?
Mellan den 1 december och den 31 mars är det lag på att använda vinterdäck vid vinterväglag. Som vinterlag räknas när det är is, snö, snömodd eller frost på delar av vägbanan (även vägrenen räknas till vägbanan). Dubbdäck får användas mellan den 1 oktober och den 

När får dubbdäck användas?
Huvudregeln är att dubbdäck får användas mellan den 1 oktober och den 15 april men du får köra med dubbdäck innan den 1 oktober och efter den 15 april om det är vinterväglag eller risk för vinterväglag.

Däck på släpet
Ett släp får inte ha sämre väggrepp än bilen och det betyder att har bilen dubbdäck MÅSTE släpet ha dubbdäck. Om bilen har odubbade däck kan släpet antingen ha dubbade eller odubbade vinterdäck.

Mönsterdjup
Mönsterdjupet måste vara minst 3 milimeter för personbilar och andra lätta fordon; gäller även för släpet. Läs mer på Polisens hemsida  

Ska du köra utomlands?

Då ska du tänka på att dubbdäck är förbjudet i Tyskland och Polen och enligt MOTORMÄNNEN innebär det i praktiken att du inte kan ta dig söderut med dubbdäck utan risk för att bli stoppad. Du kan tvingas dra ut alla dubben om du vill fortsätta din färd så skall du söderut kan odubbat med snökedjor i bagaget vara ett alternativ.  

LÄS TESTER

Ju mer du vet om ett däck och hur det passar din bil och dina vinterförhållanden desto bättre rustad är du. Aftonbladet gör varje år Sveriges största vinterdäckstest, tyvärr kostar det, du måste vara plusmedlem. Läs gärna mer om vinterdäck på Trafikverkets vinterdäcksguide.