TJÄNA PENGAR PÅ INTERNET

TJÄNA PENGAR PÅ NÄTET GENOM BLOGG ELLER HEMSIDA

GRATIS HEMSIDA- ENKEL OCH SNYGG 

Om du har en blogg eller hemsida kan du tjäna pengar genom att ha reklam på sidan. Om du inte redan har en hemsida kan jag rekommendera hemsidestjänsten N.nu som ger dig möjlighet att välja mellan många olika mallar. Tjänsten är mycket användarvänlig och du kan skapa din sida på 5 minuter och sedan fylla den med innehåll.

Du får prova på N.nu gratis den första månaden och kan sedan fortsätta att ha den gratis genom att tipsa andra om tjänsten. Det absolut bästa med N.nu är deras otroliga support som är en fantastisk hjälp. Med deras hjälp kommer du att placera dig högt på sökmotorerna.
GÖR DIN EGEN HEMSIDA - TESTA GRATIS


TJÄNA PENGAR SOM AFFILATE/PUBLISHER 

För dig som är nybörjare är ADTRACTION absolut lättast att komma igång med. Det enda du behöver göra är att registrera din hemsida eller blogg. Efter att du fått ditt bekräftelsemail är det bara att sätta igång och botanisera bland alla annonserna.

Fördelen är att du kan ha en gratissida eller gratisblogg, det är du som får betalningen och inte modersidan som det blir om du har GoogleAdSence. Betalningen får du per månad; det räcker att det överstiger 100 kronor och det är ett stort plus. Supporten är också ett mycket stort plus!

Adtraction är mycket användarvänlig med intressanta annonser och en av mina absoluta favoriter med ett mycket bra utbud.
LÄS MER OM ATT TJÄNA PENGAR MED ADTRACTION HÄR

 

ADRECORD har många spännande program och är det självklara valet för dig som blivit en mer van publisher. Här finns avancerade funktioner, annorlunda annonser och en specifik flik med rabattkoder. Adrecord betalar ut provision efter intjänade 300 kronor och är ett lämpligt nästa steg för dig som blivit mer varm i kläderna.

Även den går att använda med gratissidor och har en fantastiskt bra, snabb och personlig support! Pedagogisk och användarvänlig!
LÄS MER OM ATT TJÄNA PENGAR MED ADRECORD HÄR


Undvik Trade Tracker som Fattiglappen inte anser är ett seriöst företag. Många användare vittnar om att de inte fått utbetalt sina pengar på flera år.

BETALA SKATT SOM AFFILIATE FÖR DINA INKOMSTER FRÅN HEMSIDAN

Om du endast tjänar pengar som privatperson skall pengarna du tjänar räknas som inkomst av tjänst. Ligger företaget i Sverige skall företaget dra av skatt och sociala avgifter innan pengarna betalas ut till dig. Ligger företaget utanför Sverige är det du själv som behöver betala in skatten och hålla reda på hur mycket skatt ska betalas.
Läs mer på skatteverkets hemsida

 

VIKTIGA FÖRKORTNINGAR

PPM - På engelska Pay per mille/mil eller Pay per impression programs in thousands. Det innebär att företagets reklamannons sätts in på din hemsida eller blogg. Du får sedan ersättning en per tusen besökare på just den sidan. Mycket bra ersättning om du har många besökare eftersom det inte kräver att dina läsare klickar på annonserna.

PPC - Pay per Click innebär att du får betalt varje gång någon klickar på din annons. Det hjälper däremot inte att du har en kompis som sitter och klickar hela dagarna eller att du gör det själv. Många affiliatenätverk har uttvecklat effektiva metoder mot fusk.

PPL - Pay Per Lead är den ersättning du får när någon av dina besökare hamnar på en annonsörs webbsida via din hemsida eller blogg och sedan utför en specifik handling. Denna handling är oftast antingen att köpa något eller fylla i ett formulär, t.ex. till ett nyhetsbrev.

PPS - Pay Per Sale innebär oftast att du får provision på en såld vara. Ersättningen är ofta ganska hög men innebär också att din besökare dels måste ta sig till annonsörens webbsida och sedan faktiskt köpa något.

CTR- click-through rate eller klickfrekvens är antalet klick som en sponsrad länk tar emot delat med antalet gånger den sponsrade länken har visats. CTR mäts i procent och visar hur många besökare som faktiskt klickar på annonsen. Det ger dig som affiliate en möjlighet att mäta hur bra annonserna går och om de ligger på rätt sida.

EPC- Earnings per click. Hur mycket du tjänar per gång någon klickar på en annons. En affiliate länkar besökare till en annonsörs webbplatssida mot betalning. Betalningen kan variera beroende på hur avtalet är. Det är inte säkert att alla har Pay Per Click utan vissa annonsörer kräver att det blir resultat.  

 

TJÄNA PENGAR PÅ ATT SÄLJA DINA BILDER 

Är du duktig på att ta foton så kan detta bli ett bra sätt att tjäna extra pengar om du tar bilder som företag och privatpersoner vill köpa. Kraven på den tekniska kvaliteten är dock oftast stora.

För dig som inte är etablerad fotograf finns chansen att sälja dina bilder genom så kallade "microstock-bildbyråer". Här säljs dina bilder för bara några kronor men har du tur kan dina bilder säljas om och om igen i flera år. Då pratar vi inte längre om småpengar...

Vilka bilder är det som säljer? Glöm kändisfoton och bilder på gulliga hundar och katter. Tänk istället vad de stora företagen behöver; grupper av människor, affärsmän - och kvinnor, sportbilder, årstidsbilder och bilder på mat och dryck. Dina favoritbilder på en solnedgång eller mina på Bilkyrkogården i Töcksfors är inte så intressanta här.

Två mycket kända microstockföretag är Shutterstock och Istockphoto. Kan du komma in med dina bilder här har du en bra grundsten för att kunna tjäna pengar på dina bilder. Fattiglappen listar de vanligaste microstockföretagen:


MOSTPHOTOS

För dig som är amatör kan Mostphotos vara en bra sida att börja sälja dina foton på. Sajten är svensk men all information är på engelska med medlemmar och bilder från hela världen. Mostphotos är en bra nybörjarsida med support för dig som inte tidigare sålt några foton och det kostar inget att vara medlem.


ISTOCKPHOTO

På iStockfoto skall 3 av dina bilder först godkännas innan du kan starta upp ett konto. Kraven är att det skall vara kommersiellt gångbara bilder samt att de är tekniskt godkända. Du får feedback om dina bilder inte godkänns och kan försöka igen. De har också ett krav att alla personer du fotograferar har lämnat sitt godkännande, detsamma gäller ägare till vissa byggnader. När du väl är igång får du 20-40 procent av försäljningen men eftersom din bild kan säljas många gånger kan det ändå bli mycket pengar. 40 procent får du om du ger ensamrätt till bilderna.


SHUTTERSTOCK

På Shutterstock prenumererar köpare på nedladdningar på antingen månads- eller årsbasis och fotografen får ganska stor andel av prenumerations-avgiften. Sajten är på svenska och här kan du enkelt sälja både fotografier och illustrationer. Shutterstock har också ganska höga krav på motiv och kvalitet på bilderna.

ANDRA SAJTER:

CRESTOCK

 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)