VARDAGSLYX

Booking.com

Även den som har det kämpigt ekonomiskt eller håller på att spara till något behöver unna sig lite lyx ibland. Vardagslyx kan vara något så enkelt som att duka ett vackert middagsbord med servetter och tända ljus, eller ta sig ner till stranden en vår- eller höstdag och se havet rulla in och ut. 
Låt själen stanna upp och andas ett tag.

 

DAGSPA I SKÅNE, STOCKHOLM OCH GÖTEBORG

Vill du känna lyxen trots att plånboken skriker, då kan DAGSPA vara ett billigt alternativ. Det finns flera spa som har lyxiga erbjudande, vissa erbjuder till och med lunch i priset. Spa med övernattning är ett underbart sätt att ladda batterierna, Fattiglappen visar dig vägen till en billigare spaupplevelse.

Det är inte lätt att hitta billiga dagspa i Stockholm och Göteborg men Fattiglappen vill lyfta fram tre prisvärda. I Skåne finns det flera underbara och billiga dagspa.  LÄNK TILL BILLIGA DAGSPA I ÖVRIGA SVERIGE

 

DAGSSPA I STOCKHOLM 

Centralbadet
Drömmen om “ett öppet fönster mot naturen” med underbar jugendarkitektur och härligt lummig brunnspark. Badentré inkluderar olika bad som Thermalbad, Kneippbad, Ljusbad, Hydroterapipool, Kallpool, Salongsbad och Kalluftsbad på sommartakterass alt. vintersol-terass. Varmluftsbadet har Ångbad samt tre olika bastubad. Pris: Mån-Tors 410 kr, Fre-Sön 550 kr, klippkort för pensionärer och studenter Mån–tors innan 15.00.

Under sommaren finns det ofta flera prisvärda erbjudanden.


Elements Spa
Dagspa med isdusch, in- och utomhuspool, ång- och torrbastu samt relaxrum med dagens ayurvediska te och olika frukter. Vid fint väder är den härliga solterassen öppen där du kan möta dagen och känna solens strålar. Lån av badrock, handduk och tofflor. Onsdag- torsdag 345 kr, fredag-söndag 545 kr. 

Billig övernattning på Clarion Hotel och Elements Spa
 

Grand Spa på Grand Hotel Saltsjöbaden
Ett litet spa i underbar miljö med torr- och ångbastu samt 15 meter lång inomhuspool. Poolen har ett litet "vattenfall" där du kan njuta av massagestrålarna. Endast spaentré kostar från 550 kr. Vill du ha lite extra lyx med frukost: Börja dagen med en härlig hotellfrukost och spaentré. Lån av tofflor, handduk, badrock samt produkter till sparitual.

Billig övernattning på Grand Hotel Saltsjöbaden och Grand Spa
 

Selma City Spa
Alla behöver lite extra lyx i vardagen ibland. På Selma City Spa i Stockholm har du en härlig upplevelse med utsikt över takåsarna. Här finns uppvämd utomhuspool, bastu och en lounge där du kan koppla av från vardagens stress. I priset för dagspa ingår lån av badrock, handduk och tofflor. Pris: ons-tors 395 kr, fre-söndag: 595 kr

Billig övernattning på Clarion Hotel Sign och Selma City Spa

 

Sturebadet Marina Tower Spa
Ett litet exklusivt Spa med underbar interiör. Börja din Spa-vistelse med Hamam inklusive självtvagning. Dag-spa från 595 kr, då ingår Hamam inklusive Hamam-ritual, bassäng, jacuzzi, ång- och torrbastu, lån av badrock, handduk och tofflor. Måndag – Torsdag 595 kr, Fredag & Söndag 795 kr, Lördag 895 kr.

Billig övernattning på Elite Hotel Marina Tower

 

DAGSSPA I GÖTEBORG

Hagabadet
Mitt i Göteborg ligger detta anrika spa med sina vackra bad; Det berömda Ägget med 1880-tals arkitektur, Romerska badet, Philipsons folkbad som är tempererad och Curmans medicinska bad med 34 gradigt vatten. Därutöver finns relaxavdelning och bastu, exklusiva spaprodukter i duschrummen samt lån av badrock, handduk och tofflor. Priset är billigast måndag-torsdag: 700 kr/person, fredag-söndag: 700-800 kr/person.

Booking.com

DAGSPA I SKÅNE   DAGSPA I SKÅNE   DAGSPA I SKÅNE 

Brösarps gästgiveri
Litet dagspa med tre olika sorters bastu, Champagnebubbelpool, Rosenkällan och relaxavdelning samt fyra varma källor och pooler utomhus, lån av badrock, handduk och tofflor. Orangeriet med öppen spis och härliga fotbad. Inträde till dagspa mån-tors 395 kr/person. Fredagar 450 kr per person, Lördagar, Söndagar 495 kr per person.

Gästgiveriet ligger vackert omgiven av naturen, precis vid porten till Österlen. Mycket god mat!

Hitta billig övernattning på Brösarps gästgiveri

 

Hotell Erikslund
Litet dagspa med relaxavdelning, olika bastur, kall tunna och jacuzzi som håller ca 37 grader. 

Hitta billig övernattning på Hotell Erikslund genom Booking.com

 

Hotell Mossbylund
En skön oas för avkoppling. Två små varma relaxpooler med härlig utsikt, en bubbelpool, relaxavdelning med solsängar och hänggungor, en inomhuspool och bastu. Dagspa från 525 kr.

Vill du inleda dagen med lite vardagslyx? Ta ett morgondopp i spaavdelningens härliga pool och avsluta med frukost i Mossbylunds mysiga restaurang. Morgondoppet inkluderar inträde till spa med frukost, pris mån - fre 295 kronor.

Unna dig en övernattning på Hotell Mossbylund

 

Torekov Hotell
Har olika dag-spa-paket med lunch eller frukost. Hotellet har fantastiskt god mat och du kan njuta av fin utsikt från de båda japanska utomhuspoolerna. Den stora poolen är uppvärmd juni-sept. Inomhus har du en kall isvakspool, ångbastu, finsk bastu och ett varmt japanskt bad. I relaxavdelningen finns en öppen spis med underbar utsikt, fri tillgång till frukt, nötter och te. Pris månd - tors 400 kr/dygn, Fre-sönd 550 kr/dygn. 

Hitta billig övernattning på Torekov Hotell

 

Ystad Saltsjöbad
Tillgång till pooler, jacuzzi, ång- och torrbastu, lågvattensbassäng, kallbad samt relax. Härlig utsikt över stranden från jacuzzin. I priset ingår lån av badrock, ett par tofflor och handduk. 

Hitta billigare övernattning på Ystad Saltsjöbad genom Booking.com

 

Örums Nygård
Ett litet Dagspa perfekt för Fattiglappen; Skön avkoppling med underbar utsikt över de omgivande fälten på Österlen. För 350 kr får du tillgång till spaavdelningen med sin varma pool, bastu och jacuzzi samt kaffe/te och frukt. 

Billig övernattning på Örums Nygård

LYXRESTAURANG PÅ FATTIGLAPPSVIS

Trerätters lunch på en restaurangskola? När betalade du 100 kronor för det sist? Låt duktiga elever laga din mat och njut... Restaurangerna är ofta mycket populära- tipset är att boka bord och vara ute i god tid.

 

FATTIGLAPPSLYX AV DUKTIGA ELEVER

Massage, ansiktsbehandling, spabehandlingar... Varför inte dra nytta av utbildningar med studentbehandlingar och lyx ofta till halva priset. Sitt modell och få dina naglar eller hår fixade gratis.

LÄS MER OM ELEVBEHANDLINGAR OCH RESTAURANGSKOLOR     

 

FATTIGLAPPEN PÅ BIO

Dyrt med bio? Filmfantast? En mysig hemmakväll med film lånad på biblioteket är ofta gratis, om du inte får böter så klart... Hämtpizza? Varför inte göra egen pizza istället... billigare, roligare och mycket nyttigare. 
Här finner du ett recept på en underbart god pizza!

Om du bor nära Gärdet i Stockholm kan jag absolut rekommendera ett besök på Filmhuset, Sveriges största filmbibliotek. Här finns tre våningsplan fulla med böcker och tidskrifter som alla handlar om film och du kan låna gratis filmer ur bibliotekets dvd-samling.

 

KONSTINTRESSERAD?

Gå på vernissage och känn dig lite lyxig, det finns faktiskt gallerier som bjuder på gratis champagne... Det finns också många konstmuséer och konsthallar som är gratis. Nedan följer ett litet urval i Skåne.


KRISTIANSTAD

Regionmuseet 
Något för alla smaker vare sig du är intresserad av kultur, historia, konst eller film. Till museet hör också Åhus museum och tre härliga utomhusmuseer. Allt är gratis.

Filmmuseet
Ligger i Sveriges äldsta långfilmsateljé. här kan du uppleva svensk film från pionjärtiden och svenska stumfilmens storhetstid. På programmet finns besök av skådespelare, regissörer och andra kulturpersonligheter.

Kristianstads konsthall 
En plats för den svenska samtidskonsten med en krydda av spännande, internationell konst. Företrädarna för konsthallen vill skapa ett forum för dialog och möten kring konsten. Ekologisk fika på Café Miró.

LANDSKRONA

Landskrona museum 
Intressant med reklam? Ta en titt på muséets "Rum för Reklam". Utställningen om Nell Walden, den första kvinnliga konstnären att måla abstrakt, och rörelsen Der Sturm, som ville bryta med det traditionella inom kultur och konst, är mycket sevärd. På utställningen finns verk från både Nells egen produktion och ett flertal andra konstnärer. Är det fint väder kan jag rekommendera en promenad till kolonimuséet på Citadellområdet.

Landskrona Konsthall
Konsthallen är ett av våra finaste exempel på svensk modernistisk arkitektur. Mitt i konsthallen ligger en atriumgård med en japansk trädgård och ute kan du fortsätta njuta av konst i muséeets skulpturpark. Gå in på deras hemsida för att se aktuella utställningar.


LUND

Lunds Konsthall
Konsthallen har ambitionen att återspegla nyskapandet och mångfaldet i samtidskonsten och mana till diskussioner och reaktioner hos publiken. Här ses komplexitet som något både oundvikligt och önskvärt eftersom samtidskonst ofta representerar experimenterande och ett visst mått av risktagande. Fritt inträde.

Konstföreningen AURA
Krognoshuset, en av få byggnader kvar från Lunds medeltid. De äldsta delarna anses datera från 1300-talet. Här har konstföreningen Aura sina mycket intressanta utställningar.

MALMÖ

Malmö konsthall
Malmö Konsthall har ett av Europas största rum för nutidskonst med en underbar rymd och ett fantastiskt ljus. Här kan du njuta av både konsthallens arkitektur och utställningar med internationell inriktning. Gratis entré.

YSTAD

Ystads konstmuseum
I en stram tegelbyggnad ligger konstmuseet med pampiga utställningssalar i två våningar. Tyngdpunkten ligger på dansk och sydsvensk konst och du kan se verk av t.ex Ola och Hans Billgren, Greta Sandberg, Tora Vega Holmström, Gerhard Wihlborg och Karin Persson. 

 

SKÄM BORT DIG SJÄLV

Lyx och flärd i pappersform... Inredning, god mat, vackra kläder...

En härlig känsla när du sitter uppkurad i soffan eller läsfåtöljen med en rykande färsk tidning och en kopp te. Vardagslyx, lite tid för dig själv att drömma dig bort, läsa om glamour, inredning, psykologi eller all världens historia. Du njuter i fulla drag och längtar redan efter nästa tidning...

När tredje tidningen kommer inser du att du inte hunnit läsa klart första tidningen än och du rullar käckt ihop tidningarna i tidningsstället, i väntan på bättre tider. När femte tidningen kommer har du redan glömt vilken tidning du höll på att läsa. Du funderar på att säga upp abonnemanget, men på något vis blir du alltid övertalad att förlänga...

FATTIGLAPPENS BÄSTA TIPS
är att beställa en provprenumeration på en tidning. Det är billigare än hela året men blir lite vardagslyx då och då. Jag brukar ändå aldrig hinna läsa alla tidningar, på det här sättet njuter jag längre.

Att ge bort en prenumeration som inspirerar någon att ta hand om sin hälsa kan vara startskottet till ett hälsosammare och längre liv. Det ska vara kul att förändra sina vanor...