Använd slattarna

SPARTIPS NUMMER ELVA FÖR JANUARI 2021

Det är januari månad, en pankmånad för många men du är rikare än du tror. Det är dags att inventera slattarna du har hemma.

Det är roligt att handla nytt; te, handkräm, tvålar, marmelad, sylt, såser, frysta grönsaker och bär men det är lätt att de gömmer sig bakom de nya varorna och vips har de blivit för gamla. Januari är en perfekt månad att rensa i gömmorna, och göra det till en vana, och kanske laga lite udda maträtter, äta upp den där marmeladen som har lite speciell smak och dricka teet som blivit stående längst bak.

En kollega har alltid en restmatdag i veckan då de tar fram alla slattar från veckans middagar och så får alla kombinera som de vill. Första gången valde barnen att äta ris med potatis och spagetti men det kanske inte är hela världen då och då. Använd fantasin så blir det roligare, hitta ett gemensamt sparmål.

Vi har upptäckt att det är riktigt gott med hallonsylt på knäckebröd som fika istället för något mer smarrigt, och vem vet vi kanske fortsätter med det – gratis bär till marmelad har vi i trädgården….

Glöm inte att trycka ut allt ur yoghurt- och filmjölkspaketen annars är det mycket mat som slängs. Samma med handkräm. Klipp av botten, det finns garanterat massor kvar. 

11 Jan 2021

 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)