TJÄNA PENGAR SOM FÖRSÖKSPERSON

SPARTIPS NUMMER NIO FÖR JANUARI 2018

Spartips nummer nio för januari är ett sätt att dryga ut kassan lite....

 

TJÄNA PENGAR SOM FÖRSÖKSPERSON

Vem minns inte Fru Nilsson i Madicken som sålde sin kropp till läkarvetenskapen men som senare fick tillbaka sin kropp. Riktigt så illa är det oftast inte för en Fattiglapp idag, även om jag då och då när jag varit riktigt pank faktiskt övervägt att sälja min ena njure.

Hur det skulle gå till var jag inte riktigt klar över... idag är jag klokare och har förstått att det finns bättre lösningar att spara och tjäna pengar.

För dig som är nyfiken på hur det går att tjäna pengar som försöksperson finns det några intressanta sajter där du kan lära dig mer. Du kan tjäna allt mellan några hundra kronor och flera tusentals kronor på att delta i olika psykologiska studier och medicinsk forskning. Ersättningen beror på vilken typ av studie du deltar i och hur lång tid den tar. 

 

JUST NU SÖKES FÖLJANDE FÖRSÖKSPERSONER:

UPPSALA

Studie om sömn, dygnsrytmer och kost

Studien undersöker olika dygnsrytmer och hur de påverkas av kosten. Försöket innefattar sju nätter två gånger tre dagar.

Man eller kvinna
18-32 år
BMI mellan 19,5- 27
Frisk utan mediciner

Kompensation 6000 SEK

 

Tjäna 8100 kronor på studie om övervikt

Man eller kvinna
40-65 år
Helt frisk med förhöjt BMI 27-35

Kompensation 8100 SEK

 

STOCKHOLM

Tjäna 2000 kronor - delta i en vaccinationsstudie

För dig som vill bli vaccinerad mot Gula febern och TBE (fästingburen encefalit) och vara med att hitta nya effektiva behandlingar. 

Frisk man eller kvinna
18-55 år

Kompensation 2000 SEK

 

Tjäna 3000 kronor på styrketräningsstudie

En studie som undersöker betydelsen av laktat för muskelns anpassning till styrketräning. Friska och skadefria personer sökes som tränat styrketräning 2 ggr/veckan under minst 1 år.

Kvinna eller man
20-40 år

Kompensation 3000 SEK

 

Tjäna 3000 kronor - till studie om schizofreni

Studie om sambandet mellan immunsystemet och hjärnans funktion. För att kunna medverka i forskningsprojektet krävs att du är psykiskt och kroppsligt frisk samt att du inte missbrukar alkohol eller andra droger.

Man eller Kvinna
18-45 år

Kompensation 3000 SEK

 

HITTA FLER FÖRSÖKSSTUDIER PÅ FÖLJANDE SAJTER:

StudentKaninen.se
På Studentkaninen.se kan du hitta många intressanta studier som ger dig ersättning på över 4000 kronor. De flesta studierna utgår från Stockholm eller Göteborg.

Karolinska Trial Alliance (KTA)
Karolinska söker försökspersoner till olika forskningsstudier. En stor fördel för dig som försöksperson är att du får en grundlig hälsoundersökning innan studien startar och att du får betalt för de flesta försök.

FoU-centrum Skåne
Du som bor i Skåne kan delta i en klinisk prövning, dvs en undersökning av ett läkemedels olika effekter och säkerhet eller en utvärdering av medicinteknisk utrustning. Söker för tillfället fler försökspersoner.

Clinicaltrials.gov
Här kan du göra en sökning över vilka studier som söker försökspersoner i över 180 länder.

9 jan 2018