HAR DU SKYDDAT DINA BARN?

SPARTIPS NUMMER 3 FÖR JANUARI 2021

Något du INTE ska spara pengar på är vissa försäkringar och då menar Fattiglappen inte extraförsäkringarna som du prackas på när du köper glasögon eller dator eller microvågsugn utan riktigt, riktigt viktiga försäkringar.
LÄS MER OM FÖRSÄKRINGAR PÅ FATTIGLAPPEN

Många tror att deras barn har ett tillräckligt försäkringsskydd genom skolan och tänker sedan inte mer på försäkringsfrågan. Skolans skydd räcker inte alltid och går barnen i friskola finns det risk att de inte har en försäkring alls (23 % av friskolorna enligt Råd och Rön). Fråga din kommun vad som gäller.

Ibland gäller inte skolans olycksfallsförsäkring när barnen är hemma eller har fritidsaktiviteter utanför skolan. Ridning och ishockey ingår inte alltid i olycksfallsförsäkringen.
Vad gäller för dina barn?

Läs mer: Alla unga i Göteborg är försäkrade – även friskoleelever

Bor du i Göteborg, är det bara att gratulera... men kolla för säkerhets skull om alla fritidsaktiviteter inkluderas och tänk på att barnet inte får en sjukförsäkring genom skolan.

SJUKDOM

Ingen vill tänka på att ens barn blir sjuka men sanningen är att det är större risk att ditt barn blir handikappat genom sjukdom än genom olycksfall. Genom att ha en vältäckande försäkring kan du som förälder och ditt barn få den ekonomiska hjälp ni behöver.

FATTIGLAPPENS RÅD
TA DIG TID OCH GÅ GENOM VAD SOM VERKLIGEN GÄLLER: 

  • Har du gruppförsäkring genom jobbet? Hur omfattade är skyddet?
  • Gäller olycksfallsförsäkringen hemma och vid speciella fritidsaktiviteter?
  • Hur ser sjukförsäkringen ut? Läs det finstilta och jämför vilka sjukdomar försäkringsbolag undantar.
  • Gravid? Det finns speciella gravidförsäkringar, och du... barnförsäkringen skall helst tecknas innan barnet fyller sex månader.

LÄS MER OM BARNFÖRSÄKRINGAR PÅ FATTIGLAPPEN

3 Jan 2021