El och Elsklingar

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Elskling.se 

SPARTIPS NUMMER TVÅ FÖR JANUARI 2021

Vinter och lite kallt- det känns naturligt att många funderar på sitt el-pris.

Vi har flyttat flera gånger de senaste åren och upptäckt att det verkligen gäller att ha koll på sitt elavtal direkt från början. När vi flyttade till en mindre lägenhet för flera år sedan fick vi automatiskt ett nytt tillsvidareavtal med ett alldeles för högt elpris. Dessa avtal är sällan fördelaktiga så det är viktigt att kolla upp priserna så snart flyttdammet lagt sig. Du kan ofta spara flera tusenlappar på att vara aktiv i ditt val.

För 5 år sedan flyttade vi till vårt drömhus och i ett tidigt skede satte vi in en luft-luftvärmepump för att hålla värmekostnaden nere. Vi behöver nästan ingen annan värmekälla om det inte är riktigt kallt. Vi har element i badrummet och så eldar vi extra med ved.

Nu är det dags att se över vårt elavtal igen och Fattiglappen vill ge några tips.

 

UNDVIK RÖRLIGT PRIS MED BINDNINGSTID

Historiskt sett är det billigast att ha ett rörligt elavtal - Läs mer om detta på Fattiglappen. Enligt Villaägarna är det viktigt att undvika ett rörligt avtal med bindningstid, du sparar mest pengar på att kunna lämna avtalet när du hittar ett bättre avtal. Risken är att du får ett sämre avtal när bindningstiden gått ut. Om du inte är nöjd eller hittar ett bättre avtal blir du också skadeståndsskyldig om du lämnar avtalet. Ett mindre bra val alltså.

Börja gärna titta på Elpriskollen.se - oberoende prisjämförelsesajt från Energimarknadsinspektionen. Tänk på att du kan spara mycket pengar genom att se över ditt el-beteende

ELSKLING.SE

Elskling.se är en mycket bra jämförelsesajt som enkelt och objektivt jämför elpriser och som dessutom hjälper dig att byta elavtal utan en massa krångel. Här kan du jämföra priser från alla Sveriges elhandelsbolag! Glöm inte att kolla din bindningstid. Läs mer om hur du gör på Elskling.se

Nu skall jag runt i huset för att kolla om några apparater står på Stand-by... 
Ha en bra dag önskar Fattiglappen!

2 Jan 2021