SWOPPA - för miljön och plånboken

SPARTIPS NUMMER SEX FÖR JANUARI 2018

På Swop-shop i Malmö hittar du ett annorlunda sätt att återvinna och köpa secondhandkläder. I en av Malmös secondhandbutiker kan du både shoppa och swoppa (byta) kläder, skor och accessoarer. Vill du lämna in dina begagnade saker får du "gröna hjärtan" som ett slags tillgodokvitto som du kan handla för i butiken Swop-shop

Att swoppa blir både billigt och miljövänligt eftersom du blir av med saker du aldrig använder och samtidigt kan köpa eller byta till "nya" kläder som redan är inne i kretsloppet. Miljön och din ekonomi blir båda vinnare!

Vid varje inlämningsbesök betalar du 25% motsvarande värdet du får plocka för. Exempel: Du har fått 1000 i värde att plocka för 25 % är 250 kronor i inlämningsavgift.

NYTT I JANUARI

Nu i januari testas "månads SWOP" där du får SWOPPA hur mycket du vill i 30 dagar från första dagen du lämnar in för 299 kronor. Dags att rensa i garderoben...

Fattiglappen hoppas att fler hänger på trenden att SWOPPA - det dyker upp lite SWOP-dagar här och där men butiken i Malmö är än så länge den enda SWOPP-shopen.

Läs mer om att Swoppa och hur du får Gröna Hjärtan

Läs mer om Second Hand på Fattiglappen

6 jan 2018