Sommar

SOMMARSCENER

Många städer bjuder på gratis teater och musik i sina parker på sommaren. Det brukar vara mycket folk, så tipset är att komma tidigt med laddad picnickorg. Ta gärna med dig en filt med vattentät undersida (det blir gärna lite fuktigt i gräset), något mjukt att sitta på och paraply eller regnkläder ifall det kommer några regndroppar.

SKÅNE

Lund

Botaniska Trädgården

Botaniska Trädgården är en liten oas som är helt underbar att ha picnic i eller bara ta en promenad. Både trädgården och det härliga växthuset (öppet 12-15) är gratis. 

Stadsparken

Stadsparken är ett andningshål för många Lundabor och parken bjuder i sommar på utställningen Retroperspektiv med konst av Poul Gernes, arrangerad av konsthallarna i Malmö och Lund.

Mejeriet i Lund har olika gratisevenemang under året och sommartid visas även gratis utomhusbio.

Natur- och kulturbussen har massor av tips på aktiviteter, varav flera är gratis, som bara kostar bussbiljetten. Ett både trevligt och bra sätt för den som inte har bil. Hemsidan är en guldgruva om du letar på tips på olika aktiviteter.

 

Malmö

Malmöfestivalen 

Malmöfestivalen, ett återkommande nöje där hela staden sjuder av liv med gratis konserter, dans, konstupplevelser, sport och barn- och familjeäventyr. För en billig slant kan du smaka mat från all världens hörn.

Malmö sommarsscen

På Malmö sommarscen kan du njuta av barnteater, dans, opera, buskis, jazz, film, cirkus, allsång och poetisk akrobatik. Det finns scener både i Pildammsparken, Hedmaska gården och på lite andra ställen här och där i staden.

 

Folkets Park i Malmö är världens äldsta folkpark och bjuder på såväl lummig grönska som gratis kultur, musik och andra evenemang. På sommaren kan du välja mellan picnic och uteserveringar och vintertid förvandlas dammen till isbana.

 

Ett besök på Malmö museer kan verkligen rekomenderas. En vuxenbiljett kostar 40 kr och ger dig tillträde till ett helt komplex med museum. Här finns ett härligt varierat utbud, från konst, fotoutställningar och fängelsehistoria till köttätande pirajor och en riktig ubåt.