BILLIGA DÄCK

 

BILLIGA SOMMARDÄCK

Den 15 april är sista dagen du får köra med dubbdäck om det inte är vinterväglag men det finns många som har kvar sina friktionsdäck (odubbade vinterdäck) längre än så. Tänk på att det är lika farligt att köra med vinterdäck på sommaren som det är att köra med sommardäck på vintern...

Till dig som skall köpa nya däck har Fattiglappen några tips på billiga sommardäck som ger dig säkerhet utan att tumma på kvaliteten.

Vad ska du tänka på? Vad är rullmotstånd, våtgrepp och hur hittar du det bästa däcket för dig? Varning för många dåliga kinesiska däck, exempelvis däcket Hercules som inte utför storverk. Landsail är det första Kinesiska däcket som kan utmana de bästa europeiska sommardäcken. 

Fattiglappen har läst några av de bästa och största däcktesterna och summerar sina intryck:

FATTIGLAPPENS VAL AV BILLIGA SOMMARDÄCK 2019:

Fattiglappen väljer mellan två premiumdäck som bästa val av billiga sommardäcket 2019. Nokian Hakka Blue 2 har gått ner i pris i år och gör det extra köpvärt men för dig med lite större däck kan priset ändå springa iväg. Fattiglappen har valt att lägga på Goodyear Efficient Grip Performance på vår gamla Volvo V50 vars däck blivit för gamla och gummit blivit dåligt.

GOODYEAR EFFICIENT GRIP PERFORMANCE

Goodyear Efficient Grip Performance är ett sommardäck som under många år har lovordats för sitt utmärkta våtgrepp och extremt låga rullmotstånd som medför lägre bensinförbrukning. Tyst, komfortabelt däck med en bullernivå under de flesta och ett lågt rullmotstånd gör däcket till ett utmärkt val för dig som sätter komforten i centrum.

2017 och 2018 började däcket få sämre betyg och bland annat Vi Bilägare menade att inriktningen på låg bensinförbrukning inneburit kompromisser i bromsprestanda samt kurvgrepp och att däcket upplevdes för mjukt med en tydlig understyrning.

2019 får Goodyear-däcket bättre betyg. Aftonbladet menar att däcket har väl avvägda egenskaper och lägger däcket på en tredje plats; 0,3 poäng bakom ettan. Vi Bilägare lägger däcket på en sjätte plats och menar att däcket har kvar lite obalanserade egenskaper. Fortfarande får däcket mycket höga betyg för sin låga bensinförbrukning och fina egenskaper vid vattenplaning. Bromssträckan på asfalt får bra betyg och enligt Vi Bilägare jobbar däcket bort ojämna underlag på ett exemplariskt sätt. Däremot har däcket lite sämre sidogrepp vid kurvor men enligt Aftonbladet agerar däcket lugnt och logiskt på torr väg . 

Efter att ha testat däcket under mer än en månad kan Fattiglappen bara intyga att däcket är ett av de skönaste däck vi har kört på med mycket bra vägegenskaper. Ett mycket prisvärt premiumdäck!

Pris från 506 sek hos Bythjul.com

Pris från 542 SEK hos Skruvat.se - Billig frakt, hemkörning direkt till dörren!

 

NOKIAN HAKKA BLUE 2

Ett däck som är med i topp bland se allra bästa däcken, år efter år.

Testetta i Aftonbladets stora test för sommardäck 2017 och 2019. Testtvåa 2018 och 2019 och testtrea i Vi Bilägare sommardäckstest 2017.

Enligt Aftonbladet ett däck med utmärkta egenskaper på vått underlag, stabilt och lugna köregenskaper. Däcket uppvisar varningstecken innan det förlorar greppet och är, enligt Aftonbladet, fortfarande lätt att kontrollera vid sladd.

Vi bilägare lägger däcket etta vid körning på vått underlag och i topp vid vattenplaning och bromsgrepp på vått underlag. Däcket bygger på en "Dry touch"-teknik som leder vatten från de mindre spåren i däcken till huvudspåren för att ge större trygghet vid vattenplaning. Fint balanserat på torr asfalt med bra styrning.

Nokian har ett mycket lågt rullmotstånd och är tystast av Aftonbladets testdäck. Ett mycket bra däck utan negativa egenskaper med utmärkta egenskaper på vått underlag. 

Pris från 680 kronor hos Bythjul.com (priset har gått ner 2019)  

 

BÄSTA BILLIGA SOMMARDÄCKET I BUDGETKLASSEN

FATTIGLAPPENS VAL 2019:

FULDA ECOCONTROLL HP

VI BILÄGARE NR 5 2018 sätter FULDA-däcket på första plats bland lågprisdäcken. Naturligtvis går däcket inte riktigt att jämföra med premiumdäcken men FULDA-däcket är numera ett mycket bra alternativ för dig som vill ha ett billigare däck. Fulda EcoControl HP ingår i Goodyear-gruppen och bromsförmågan på vått väglag är bland de bästa i lågprisgruppen. Kurvgreppet vid vått väglag är mycket bra och däcket klarar sig bra vid lite mer aggressiv körning. Även vid vattenplaning rakt fram och i kurva styr däcket mycket bra. Bromsförmågan på torr vägbana är mycket bra och även om styrningen känns lite långsam vid hård körning klarar Fulda-däcket en undanmanöver bra och däcket känns stabilt. Fulda ligger i absoluta toppen av lågprisdäcken med mycket bra komfort.

Pris från 572 kronor hos Bythjul.se 

 

LANDSAIL LS288 OCH LS 388

Ett mycket prisvärt standarddäck som fick mycket högt betyg i Aftonbladets test 2014 och som blivit ett populärt alternativ till de dyrare premiumdäcken.

Fattiglappen har varit nöjd med sina Landsail-däck. Däcket är tyst och greppet bra. Många som använder Landsail menar att däcket är mycket slitstarkare än exempelvis Continental Conti Premium Contact 5. 

LANDSAIL LS388 - ett klassiskt touringdäck

Ett touringdäck har lägre profil och speciella slitbanor för att öka däckets stabilitet. Landsail LS388 är ett mycket tyst däck som däremot har sämre rullmotstånd än exempelvis premiumdäcken ovan. Däcket går lite stötigt och hårt vid ojämt väglag.

Våtgreppet ligger under de bästa däcken men får ändå väl godkänt, däckets fyra breda längsgående spår leder bort vattnet och gör det säkrare på vått underlag. Kurvgreppet på våta vägar är medelbra och även om däcket gärna understyr uppför det sig ändå lugnt vid aggressiv körning. Vid vattenplaning rakt fram fungerar däcket bra men mindre bra i kurva och därför rankas däcket ned och blir inte första valet bland de billigaste däcken. Hastighetsindex T - maxhastighet på 190 km/h.

Pris från 437 kronor hos Bythjul.se 

LANDSAIL LS288

Har högre hastighetsindex och har därför utmärkt stabilitet också vid motorvägskörning.

Pris från 524 kr/st kronor hos Bythjul.se  

 

SOMMARDÄCK- BÄST I TEST 2019/2018/2017/2016

NYTT ÄR INTE ALLTID BÄTTRE
- CONTINENTALS FEMMA BÄTTRE ÄN SEXAN?

CONTINENTAL CONTI PREMIUM CONTACT 6

Continental Conti Premium Contact 6 ses som en blandning av sin föregångare och SportContact 5 och Continental menar att däcket hamnar på "En ny nivå av komfort och säkerhet". Däcket hamnar på första plats i Vi Bilägare nummer 5 och på 2:a plats i Aftonbladets test 2019.

Fattiglappen menar att detta inte räcker till för att rekommendera däcket. Höga betyg på de flesta områden kan inte kompensera det faktum att däcket presterar riktigt uselt på vattenplaningsproven och därför väljs däcket bort. Fattiglappen står över just nu och när föregångaren Continental Conti Premium Contact 5 är billigare blir valet enkelt om du vill ha ett Continental Conti Premium Contact däck.

Pris från 792 sek hos Bythjul.com

 

CONTINENTAL CONTI PREMIUM CONTACT 5

Testetta hos Vi Bilägare 2018, 2017 och 2016,  testtvåa 2017 och testtrea 2016 i Aftonbladets stora sommardäckstest, testetta  i Råd och Röns sommardäckstest 2017 och 2018 i dimensionen för mindre bilar och i topp för övriga dimensioner.  Ständigt i topp år efter år gjorde detta däck till Fattiglappens val av billiga sommardäck 2018 och ett mycket bra val även 2019.

Continental Conti Premium Contact 5 har mycket bra grepp, är körsäkert och lättkört både i vått och torrt men fungerar lite sämre när temperaturen kryper under 10 grader. Däcket får toppbetyg för sina köregenskaper på vått underlag men presterar medelmåttligt vid vattenplaning. Det finns vissa frågetecken hållbarheten då däcket verkar slitas snabbare än många andra däck, ett minus för plånboken och miljön men det är svårt att hitta perfekta däck.

Däcket, med sina optimerade 3D-kanter, har otroligt kort bromssträcka på både torra och våta vägar. Continental Conti Premium Contact 5 fick bäst betyg för sina köregenskaper på vått och torrt underlag i Aftonbladets test 2016. Rullmotståndet är sämre men ändå i topp, bland de bästa däcken. 

Däcket är tyst och komfortabelt och ett utmärkt val för alla situationer. Enligt Aftonbladet är Continentals styrka de utmärkta köregenskaperna där däcket är tryggt och säkert utan några obehagliga överaskningar.

Däcket har inga direkta svagheter, väggreppet är något sämre än toppdäcken men ändå med mycket bra resultat. År efter år visar testerna att däcket beter sig lugnt i alla situationer.

Pris från 665 sek hos Bythjul.com

 

MICHELIN PILOT SPORT 4

Det nya däcket från Michelin är överlägset i Aftonbladets stora sommardäckstest 2018.

Köregenskaperna är utmärkta med mycket bra styregenskaper och utomordentligt bra väggrepp. Däcket är lättkört även vid extrema situationer och bromsgreppet bra på både vått och torrt. Rullmotståndet är något högt men acceptabelt.

⁠Michelin vinner däcktestet överlägset. Bromsgreppet är bra på både vått och torrt, men allra bäst är de utmärkta köregenskaperna där det sällan släpper greppet. Varken fram eller bak. Däcket styr bra och är lättkört också vid extrema situationer. Rullmotståndet är lite högt, men acceptabelt.

Michelin Pilot Sport 4 har ett hybridbälte av aramid och nylon som ska garantera dig optimala styregenskaper och däckmönstret leder effektivt bort vatten för att förhindra vattenplaning.

Pris från 988 kronor på BYTHJUL.COM 

 

NOKIAN HAKKA BLACK

På delad andraplats i Aftonbladets stora sommardäckstest 2018.
Ett sportigt däck för dig som gillar när däcket släpper lite bak men ändå vill ha ett däck som kör säkert med exakt styrning och utan svagheter. Ett tyst däck med litet rullmotstånd och bra bromsegenskaper på både våt och torr asfalt.

Pris från 843 kronor på BYTHJUL.COM 


BÄSTA MILJÖDÄCKET 2016

NOKIAN HAKKA GREEN 2

Testvinnare 2016 hos Aftonbladet, på tredjeplats hos Vi Bilägare Nr 4 2016.

Roligt nog har ett nytt och miljövänligare sommardäck klarat av att bli utsett till vinnare 2016 i Aftonbladets stora sommardäckstest.

Hemligheten bakom Nokian Hakka Green är tallolja som bidrar till att minska rullmotståndet. Enligt Aftonbladet fungerar Nokian utmärkt på våt asfalt, bromsgreppet är mycket bra och däcket är snabbstyrt utan att tappa greppet vare sig vid vattenplaning eller svåra manövrar.

Däcket har mycket lågt rullmotstånd vilket innebär lägre bensinförbrukning och okad slitstyrka. Även om däcket inte får toppbetyg för sina egenskaper på torr asfalt är däcket ett mycket bra val, inte minst ur miljöhänseende, priset är dock i lite dyraste laget för en Fattiglapp.

KÖP PÅ BYTHJUL.SE - PRIS FRÅN 532 KRONOR  - FATTIGLAPPENS VAL AV BÄSTA MILJÖDÄCK  

VARNING FÖR FÖLJANDE FARLIGA DÄCK

FARLIGA OCH DÅLIGA SOMMARDÄCK 2018

Aftonbladet varnar för följande däck:
- Gislaved Ultra Speed
- tyvärr har det gamla fina svenska däcket som köpts upp av tyska Continental blivit riktigt dåligt. Däcket är myclet svårmanövrerat vid högre temperaturer. Undvik!

- Triangle Sportex TSH11 - ett Kinadäck med dåliga köregenskaper på våt väg och urusla vägegenskaper vid bromsning på alla väglag. Undvik!

- Nankang Sportnex AS-2+ - Även testets bästa Kina-däck är inte mycket att hurra för. Däcket är svårkört och bromsar dåligt på alla väglag.

Vi bilägare varnar för följande däck:

- Goodride, Radial RP28 - superdåliga vägegenskaper på våt vägbana; bromsgrepp, kurvtagning, vattenplaning - allt är dåligt på väta. Undvik!


FARLIGA SOMMARDÄCK 2017

Råd och Rön varnar för följande däck: Yokohama Geolandar SUV, GT Radial Champiro och Nankangs Econex Eco-2  - har mycket dåliga egenskaper på våta vägar, Råd och Rön varnar och avråder starkt från köp. Matador MP 16 - mycket dåligt däck - köp inte...

Aftonbladet varnar för följande däck: Duraturn Mozzo Sport - dåliga köregenskaper alltid, dåligt grepp och högt rullmotstånd.  


FARLIGA SOMMARDÄCK 2016

Maxxis Victra VS01 - Motormännen menar att den enda fördelen med däcket är låg bränsleförbrukning och lång livslängd, men eftersom däcket är så dåligt är det frågan om det är någon fördel. Undvik! Nankang Green/Sport - ett opålitligt däck som inte rekommenderas.

GT Radials modell Champiro - varnar Råd och Rön för i sitt sommardäckstest 2016. Wanli Harmonic H220 - ett riktigt "skitdäck" enligt Aftonbladet, "ett Kina-däck när det är som sämst". 

FARLIGA SOMMARDÄCK 2015

Apollo Alnac 4G
2014 tjusade det indiska däcket testarna med ett våtgrepp som var bäst i test, trygga köregenskaper och utan svagheter. I år är bromsgreppet sämst i Aftonbladets test och bilen släpper både fram och bak vid sidomanövrar. Däcket har hög bullernivå och dålig komfort och presterar dåligt vid vattenplaning. Däcket går enligt testet bättre på torr asfalt men det räcker naturligtvis inte - rekommendationen är att undvika däcket helt 2015.

Goodridge
2014 varnade Råd och Rön för däcket Goodridge SA-05 och i år får däcket Goodride Sport SA-37 dåliga betyg av Aftonbladet. Däcket har högst rullmotstånd i hela testet och är svårkört i "plötsliga situationer". ”Kalle Anka-däcket”

Cooper Zeon C7
Enligt Robert Collin på Aftonbladet är det amerikanska däcket Cooper Zeon C7 totalt värdelöst och livsfarligt, det är i dagsläget inte till salu i Sverige och tills det blir bättre får det gärna hålla sig borta.

Nankang Econex NA-1 och Nankangs Econex Eco-2 Green Sport
Oavsett beteckning varnar både Råd och Rön och Aftonbladet för detta däck. Däcket fick 1 poäng i Råd och Röns test.

Matador MP 16
Ännu ett däck som är direkt livsfarligt och bäst att undvika enligt Råd och Rön.  

2014 varnade Fattiglappen för följande däck och det finns inget som talar för dem i år heller. 

Hercules Raptis - Enligt Aftonbladet "Ett klassiskt Kina-däck som vi helt vill slippa"

Råd och Rön varnade för följande däck: Wanli S-1088, Goodridge SA-05 och Maloya Futura Primato

ATT VÄLJA SOMMARDÄCK

Sommardäck eller Allrounddäck? Ett är ett livsfarligt val!

Tänk på att det är lika farligt att köra med vinterdäck på sommaren som det är att köra med sommardäck på vintern. Friktionsdäck är ett vinterdäck och inte ett allrounddäck som vissa tror! Ett friktionsdäck som fungerar utmärkt på vintern kan få längre bromssträcka, sämre väggrepp och sämre stabilitet vid undanmanövrar på sommaren än ett sommardäck.

Anledningen är att gummit i friktionsdäcket blir för mjukt på sommaren, det är gjort för lägre temperaturer under 7 ° C. Sommardäck har en hårdare gummiblandning än vinterdäck för att däcken skall behålla sin konsistens även vid höga temperaturer.   

Vilka sommardäck bör du välja?
När du köper ett sommardäck bör du tänka på att om du köper låg hastighetsklassning får du starkare stomme och mindre slitage och bensinförbrukning, köper du högre hastighetsklassning får du ett däck som får kortare bromssträcka men samtidigt lite kortare livslängd på däcket.

För mycket friktion och rullmotstånd kan öka bensinförbrukningen och göra att ett billigare däck blir dyrt i längden. Läs tester och rekommendationer och köp aldrig ett däck med lägre klassning än rekommenderat för din bil!  

Vad betyder rullmotstånd?
Vad är egentligen rullmotstånd? Vid varje sväng så böjs och deformeras däcket när det kommer i kontakt med marken; gummit värms upp och energi förloras i from av värme. Ju mer rullmotstånd en bil har desto mer kraft krävs från motorn för att hålla bilen i rörelse. Ju mindre rullmotstånd desto mindre bensinförbrukning.   

Bästa däcken fram eller bak?
En bra tumregel är att sätta bästa däcken bak för att undvika att bilen blir överstyrd och för att få ökad stabilitet. Sommardäck skall ha ett minsta mönsterdjup på 1,6 millimeter men tänk på att mönsterdjupet bör vara minst 3 mm för att ge bra friktion vid fuktig vägbana. 
Läs mer på transportsyrelsens hemsida 

Tänk på att ha rätt lufttryck i däcken, är lufttrycket för lågt slits däcken på skuldrorna och är det för högt slits däcket i mitten av slitbanan. Rätt balanserade däck med rätt lufttryck håller längre och ger bättre ekonomi.  

Billiga däck? Billigaste däcken? Gamla Däck?
Känner du att det är för dyrt med däcken - köp hellre förra årets sommardäck från ledande däcktillverkarna än ett dåligt billigt däck. Läs gamla tester på nätet! Allt gummi förändras och åldras med tiden men alla sommardäck täcks med ett speciellt lager skyddsfilm som skyddar ditt däck i upp till tre år om inte däcket används. Kravet är att däcket förvaras svalt och/eller mörkt. De flesta seriösa däckhandlare förvarar sina däck på ett korrekt sätt.  

Ecodäck
2014 hade Råd och Rön ett ecodäck som bäst i test jämfört med alla andra däck i den mindre dimensionen. 2015 fann Råd och Rön att trots att tillverkarna gärna vill göra gällande att däcken är mer bränslesnåla än vanliga däck så var skillnaden i testet högst fem procent. Inte så stor skillnad som tillverkarna vill göra gällande...

Däremot är däcken mer slitstarka och kan ibland gå dubbelt så många mil som vanliga däck. Något att tänka på är däremot att däcken vid det här laget har fått sämre köregenskaper främst på våt vägbana. I 2015 års test av däck hamnar samtliga fyra ecodäck i botten trots att tillverkarnas vanliga däck är i topp.  

VILKEN DIMENSION SKA DU VÄLJA?

Om din bil har dimensionen 195/60 R15 78 - vad betyder det?

195 = Däckets bredd i milimeter
60 = Däcktvärsnittets höjd i förhållande till bredden
R = Raditaldäck
15 = Fälgens diameter i tum
78 = Belastningsindex - den maximala belastningen i kg på det enskilda däcket

Att byta däckdimension till ett mindre däck bara för att det är billigare kan vara dumsnålt eftersom bilens köregenskaper kan förändras. Om du väljer ett bredare däck än originaldimensionen kan både kurvtagning och bromsförmåga förbättras men det ger samtidigt högre bränsleförbrukning och sämre komfort och stötdämpning.

Rullomkretsen får inte skilja mer än 5 %, räkna ut rullomkretsen här

OBS! Om du köpt en begagnad bil är det inte säkert att rätt dimension ligger på bilen, kolla upp bilens originaldimensioner (gör du lätt på Transportstyrelsens hemsida om du inte har dina papper i närheten)

 

REGUMMERADE DÄCK
(Retread = Regummerade däck)

Det går att spara mycket pengar på regummerade däck och märkesdäck kostar ofta halva priset om de är regummerade. Billigt och miljövänligt för dig som inte kör så långa sträckor om året.

Vad är ett regummerat däck?
Ett regummerat däck är ett däck på en gammal gummistomme som har fått en ny slitbana. Stommen håller ihop själva däcket och är konstruerat för att kunna användas mycket längre tid än den tid det tar att slita ner däckets gummislitbana. Genom att köpa regummerade däck går det åt minst 40 % mindre olja än vid produktion av motsvarande nydäck.

När är det inte lämpligt med regummerat?
För dig som är storpendlare ska du tänka på att stommen i däcken har används tidigare och det kan medföra att du lättare får punktering om du regelbundet kör långa sträckor. Tänk också på att påfrestningen på vinterdäck ofta är stora och då kan det vara mindre lämpligt med regummerat.