GRATIS DATORPROGRAM

     DET FINNS EN MÄNGD SUPERBRA GRATIS DATORPROGRAM
     HÄR ÄR I MITT TYCKE DE BÄSTA:

  • Städa bort onödiga filer från datorn- När du avinstallerar ett program är det inte säkert att allt försvinner från datorn, det kan finnas delar kvar på din hårddisk som gör din dator slö. Ccleaner Free och Revo Uninstaller tar effektivt bort onödiga filer och registernycklar.

Läs mer: En mycket bra hemsida om att jämföra Antivirusprogram

I Windows 10 har Microsoft tagit bort stödet för dvd-uppspelning då är VLC Media Player det bästa alternativet om du gratis vill spela upp dvd-filmer i datorn. Microsoft kräver extra betalt för att det här ska fungera.

Läs mer: PC för alla listar de bästa gratisprogrammen

 

VILKEN SAJT ÄR BILLIGAST PÅ BLÄCK TILL DIN SKRIVARE

Bläck till skrivaren brukar vara en dyr affär i alla fall om du köper bläckpatronen i en vanlig affär. Köper du bläck på nätet är det inte bara billigare utan mycket lättare och du ser direkt om webbaffären har just den patron du behöver. Köper du bläck med återvunna patroner blir det dessutom miljövänligare. 

PRISVÄRDA SAJTER SOM SÄLJER BLÄCKPATRONER BILLIGT: 

  • INKCLUB.com  Tryggt och enkelt med flest nöjda kunder inom e-handel. Skrivargaranti oavsett vilken typ av bläckpatron du väljer; miljö-, kompatibel eller original.
  • NORDICINK.SE bläck, lasertoner, toner och färgpatroner till alla skrivare på marknaden. Både original och  kompatibla bläckpatroner till alla stora skrivarmärken. Som ny kund får du dessutom en gratis bläckpatron eller ett paket fotopapper som välkomstgåva.
  • EKO-PRINT är en webbutik som säljer bläckpatroner och lasertoner. Valmöjlighet för kunden är deras devis och de har därför alla alternativ till alla skrivare - originaltillverkarens produkter, miljötoner och miljö-patroner samt de billigaste kopiorna.

SPARA PENGAR GENOM ATT KÖPA BEGAGNAT

Köp en begagnad dator, det finns fina datorer på t.ex tradera eller blocket. Mycket bättre än att köpa på avbetalning eller kredit som är en riktigt dålig affär. Spara ännu mer pengar- installera gratisprogram istället för Windows eller de dyra Officepaketen (se tipsen ovan).

Här kommer några råd till dig som vill köpa begagnad dator:

-Vilken teknisk prestanda och vilka specifikationer har den dator du funderar över? Googla på modellen och kolla om den fått bra användarbetyg och eventuella problem. Processorn styr hur snabb datorn är och är speciellt viktig om du vill köra avancerade program. Vill du spela tyngre spel är grafikkortet viktigt. Kontrollera att datorn har inbyggt wlan annars kan du inte surfa trådlöst. Jämför internminne (RAM) och vilket hårddiskuttrymme datorn har. Vill du Uppgradera? Kolla så att det finns utrymme.

KÖP DATOR PÅ TRADERA

- Funderar du på att köpa begagnad dator på Tradera? Först och främst skall du kontrollera säljaren. En säljare behöver inte vara dålig för att den inte är bedömd, eller bara har några få betyg, men du bör vara extra försiktig. Försök avtala om det går att hämta datorn, avstå hellre än riskera en dålig affär. 

- Vilket skick är datorn i? Är datorn ovårdad finns risken att ägaren inte varit så försiktig med sin dator. Har datorn varit en skoldator finns samma risk. Ställ frågor till säljaren om inte annonsen är utförlig; om skicket, om alla tangenter finns, hur batteriet fungerar, hur gammal datorn är etc. Kan du se datorn från alla håll? Be annars om fler foton.

- Be om kvitto! Lagen om god tro gäller inte längre och det innebär att om du köpt en dator som senare visar sig vara stulen får du inte behålla datorn även om du inte visste att den var stulen.