ÖVRIGT

 

 

 

------------------------------------------------------------------------

TESTVINNARE 2018

MICHELIN X-ICE NORTH 4

Förstaplats i Aftonbladets stora vinterdäckstest och delad förstaplats i Teknikens värld. Michelins nya däck är enligt Aftonbladet det bästa dubbdäck de någonsin kört på is.

Däcket för dig som behöver ett däck med överlägsna köregenskaper på is... 

Michelin X-Ice North 4 

Enligt Aftonbladet är Michelins nya däck det bästa dubbdäck de någonsin kört på is. Det nyutvecklade däcket har fått 250 dubbar som ger däcket överlägset bra köregenskaper och bromsgrepp på is. Trots de många dubbarna hålls bullernivån nere och bränsleförbrukningen är låg. Däckets köregenskaper gör att däcket är främst för dig som behöver ett däck som presterar i topp på vinterväglag och kör mycket på isiga vägar. Däcket har sämre egenskaper på våt asfalt och kör du mycket på barmark kan detta vara något att tänka på. Även det bästa däcket kan inte vara bäst på allt.

------------------------------------------------

Detta medför en kontroll på vinterväglag utöver det vanliga. Allt med fokus på säkerhet för nya X-Ice North 4.
Dubbtekniken är helt ny för Michelin och enligt de tidiga testerna som gjorts så förväntas detta bli en toppresterare i framtida däcktest. Låt inte antalet dubbar skrämma er då tekniken även är framtagen för att hålla nere bullernivån som uppstår när dubbar får kontakt med asfalten. Säkerhet och komfort, allt i ett.
Om man vet med sig att man kör mycket på is så är det här ett dubbdäck att ha i åtanke inför köpet av nya vinterdäck.
X-Ice North 4 är en uppföljare till dess föregångare X-Ice North 3 som också presterat väl i däcktester. Det är dock helt annan teknologi bakom 4:an vilket ökar väghållningen markant.

Superlätt att köra även när det är riktigt halt. Greppet är bra och däcket är lugnt även i de svåraste situationer. På våt asfalt är däcket bara medel. Det kan tappa greppet fram, men släpper lyckligtvis aldrig bak och det är lätt att få tillbaka greppet fram.
På ojämn spårig asfalt går däcket som tåget.

BRA: Exeptionellt lättkört, lugnt och med bra grepp på is. Stabilt på asfalt.
DÅLIGT: Våtgrepp på asfalt.