TJÄNA PENGAR SOM FÖRSÖKSPERSON

Vem minns inte Fru Nilsson i Madicken som sålde sin kropp till läkarvetenskapen men som senare fick tillbaka sin kropp. Riktigt så illa är det oftast inte för en Fattiglapp idag, även om jag då och då när jag varit riktigt pank faktiskt övervägt att sälja min ena njure. Hur det skulle gå till var jag inte riktigt klar över... idag är jag klokare och har förstått att det finns bättre lösningar att spara och tjäna pengar.

För dig som är nyfiken på hur det går att tjäna pengar som försöksperson finns det några intressanta sajter där du kan lära dig mer. Du kan tjäna allt mellan några hundra kronor och flera tusentals kronor på att delta i olika psykologiska studier och medicinsk forskning. Ersättningen beror på vilken typ av studie du deltar i och hur lång tid den tar. LÄS MER PÅ FATTIGLAPPEN OM ATT TJÄNA PENGAR

 

JUST NU SÖKES FÖLJANDE FÖRSÖKSPERSONER:

STOCKHOLM

Tjäna 3500 kronor - antiinflammatoriska läkemedel och musklers anpassning till träning

Friska försökspersoner sökes för att undersöka hur antiinflammatoriska läkemedel (NSAID) påverkar muskelns anpassning till styrketräning.

Man eller Kvinna
18-35 år

Kompensation 3500 SEK

 

Tjäna 3000 kronor - till studie om schizofreni

Studie om sambandet mellan immunsystemet och hjärnans funktion. För att kunna medverka i forskningsprojektet krävs att du är psykiskt och kroppsligt frisk samt att du inte missbrukar alkohol eller andra droger.

Man eller Kvinna
18-45 år

Kompensation 3000 SEK

 

Tjäna 5000 kronor - PET-studie kring immunsystemet och hjärnans funktion

Studie om sambandet mellan immunsystemet och hjärnans funktion.

Man eller Kvinna
18-45 år

Kompensation 5000 SEK

 

Vad är sambandet mellan Sömn och funktionsförmåga? Tjäna 1500 kronor

Som försöksperson kommer du lottas till en natts sömnbrist eller att sova hemma. Under testdagen efter utför du beteendetester, delvis tillsammans med andra, samt fotograferas och spelas in. Tidsåtgång för frågeformulär och test är ca 4 timmar. Läs mer om testet här

Man eller Kvinna
18-45 år

 

Olika aminosyrors roll i muskelns anpassning till konditionsträning 3000 kronor

Två försök som involverar konditionsträning med ena benet. Du får en dryck som innehåller antingen aminosyror eller smaksatt vatten. Under dessa två försök kommer muskelprover (biopsier) samt blodprover att tas. Tidsåtgången beräknas till ca 5 tim vid vardera tillfälle.

Man eller Kvinna
20-35 år

Kompensation 3000 SEK

 

 

GÖTEBORG

Manliga deltagare sökes till kost- och träningsstudie Tjäna 2000 kronor

Undersökning vilka hälso- och träningseffekter det blir av regelbundet intag av en vegetabilisk, alternativt mjölkbaserad, dryck i samband med träning.

 

 

Tjäna 1500 Humörbiverkningar av p-piller?

Kvinna 18-35 år

Kompensation 1500 SEK

GÖTEBORG

UPPSALA

 

HITTA FLER FÖRSÖKSSTUDIER PÅ FÖLJANDE SAJTER:

StudentKaninen.se
På Studentkaninen.se kan du hitta många intressanta studier som ger dig ersättning på över 4000 kronor. De flesta studierna utgår från Stockholm eller Göteborg.

Karolinska Trial Alliance (KTA)
Karolinska söker försökspersoner till olika forskningsstudier. En stor fördel för dig som försöksperson är att du får en grundlig hälsoundersökning innan studien startar och att du får betalt för de flesta försök.

FoU-centrum Skåne
Du som bor i Skåne kan delta i en klinisk prövning, dvs en undersökning av ett läkemedels olika effekter och säkerhet eller en utvärdering av medicinteknisk utrustning. Söker för tillfället fler försökspersoner.

Clinicaltrials.gov
Här kan du göra en sökning över vilka studier som söker försökspersoner i över 180 länder.

16 feb 2015

Comments powered by Disqus