BILLIGA SOMMARDÄCK

Den 15 april är sista dagen du får köra med dubbdäck om det inte är vinterväglag men det finns många som har kvar sina friktionsdäck (odubbade vinterdäck) längre än så. Tänk på att det är lika farligt att köra med vinterdäck på sommaren som det är att köra med sommardäck på vintern...

För dig som funderar på att köpa nya sommardäck har Fattiglappen några tips på billiga sommardäck som ger dig säkerhet utan att tumma på kvaliteten. 

LÄS MER OM TEST AV BILLIGA SOMMARDÄCK PÅ FATTIGLAPPEN

 

BÄSTA VALET FÖR BILLIGA SOMMARDÄCK 2017

Fattiglappen har valt ut några mycket bra och billiga sommardäck som fått högst eller höga betyg i testerna. Två bäst i testdäck som är vinnare år efter år och ett mycket prisvärt standarddäck från 344 kronor/däcket.

CONTINENTAL CONTI PREMIUM CONTACT 5

Ständigt i topp år efter år gör detta däck till Fattigkappens val av billiga sommardäck 2017.

Continental Conti Premium Contact 5 har mycket bra grepp, är körsäkert och lättkört både i vått och torrt men fungerar lite sämre när temperaturen kryper under 10 grader. Däcket får toppbetyg för sina köregenskaper på vått underlag men får ett litet minus i flera tester för medelmåttliga agerande vid vattenplaning. På torrt väglag är däcket mycket lättkört och fungerar utmärkt i alla situationer. Lågt buller och rullmotstånd. År efter år visar testerna att däcket beter sig lugnt i alla situationer.

PRIS FRÅN 487 KRONOR HOS BYTHJUL.COM

 

GOODYEAR EFFICIENT GRIP PERFORMANCE

Goodyear Efficient Grip Performance är ett sommardäck som har lovordats av många för sitt utmärkta våtgrepp och extremt låga rullmotstånd som medför lägre bensinförbrukning. I år fick däcket sämre betyg för bromssträckan på vått och torrt underlag av både Aftonbladet och Vi Bilägare. 

Däcket har mycket bra kurvgrepp samt fina köregenskaper både på vått och torrt underlag. På torr asfalt är däcket lättkört och rappt i reaktionerna utan att sladda eller tappa greppet. Tyst, komfortabelt med en bullernivå under de flesta och ett lågt rullmotstånd gör däcket till ett utmärkt val för dig som sätter komforten i centrum.

PRIS FRÅN 477 KRONOR HOS BYTHJUL.COM

 

BÄSTA BILLIGASTE SOMMARDÄCKET?

LANDSAIL LS288 OCH LS 388

Ett mycket prisvärt standarddäck som fick mycket högt betyg i Aftonbladets test 2014 och som blivit ett populärt alternativ till de dyrare premiumdäcken. Fattiglappen har valt att lägga på Landsaildäck i år, ska bli spännande att utvärdera hur de fungerar och om de är prisvärda.
Pris från 344 kronor hos Bythjul.se

LÄS MER OM DE OLIKA DÄCKTESTERNA PÅ FATTIGLAPPEN

3 maj 2017