BILLIGA SOMMARDÄCK

Den 15 april är sista dagen du får köra med dubbdäck om det inte är vinterväglag och Fattiglappen har några tips på billiga sommardäck som ger dig säkerhet utan att tumma på kvaliteten. 

LÄS MER OM TEST AV BILLIGA SOMMARDÄCK PÅ FATTIGLAPPEN

 

BÄSTA BILLIGA SOMMARDÄCKET 2019

GOODYEAR EFFICIENT GRIP PERFORMANCE

I år väljer Fattiglappen att lägga på Goodyear Efficient Grip Performance på vår gamla Volvo V50 vars däck blivit så gamla att gummit blivit dåligt.

Goodyear Efficient Grip Performance är ett sommardäck som under många år har lovordats för sitt utmärkta våtgrepp och extremt låga rullmotstånd som medför lägre bensinförbrukning. Ett tyst och komfortabelt däck med lågt rullmotstånd och fina egenskaper vid vattenplaning. Bromssträckan på asfalt är bra, däcket har lite säme sidogrepp vid kurvor men däcket agerar ändå lugnt och logiskt utan större överaskningar.

Pris från 506 sek hos Bythjul.com

Pris från 542 SEK hos Skruvat.se - Billig frakt, hemkörning direkt till dörren!

BÄSTA BILLIGA BUDGET ALTERNATIVET ?

FATTIGLAPPENS VAL 2019:

FULDA ECOCONTROLL HP

FULDA-däcket är numera ett mycket bra alternativ för dig som vill ha ett billigare däck. Bromsförmågan på vått väglag är bland de bästa i lågprisgruppen, kurvgreppet vid vått väglag är mycket bra ochvdäcket agerar mycket förnuftigt vid vattenplaning. Bromsförmågan på torr vägbana är mycket bra och även om styrningen känns lite långsam vid hård körning klarar Fulda-däcket en undanmanöver bra och däcket känns stabilt. Fulda ligger i absoluta toppen av lågprisdäcken med mycket bra komfort.

Pris från 572 kronor hos Bythjul.se 

 

LANDSAIL LS288 OCH LS 388

Ett mycket prisvärt standarddäck som fick mycket högt betyg i Aftonbladets test 2014 och som blivit ett populärt alternativ till de dyrare premiumdäcken.

LANDSAIL LS388 - ett klassiskt touringdäck

Ett touringdäck har lägre profil och speciella slitbanor för att öka däckets stabilitet. Landsail LS388 är ett mycket tyst däck som däremot har sämre rullmotstånd än exempelvis premiumdäcken ovan. Däcket går lite stötigt och hårt vid ojämt väglag.

Pris från 437 kronor hos Bythjul.se 

LANDSAIL LS288

Har högre hastighetsindex och har därför utmärkt stabilitet också vid motorvägskörning.

Pris från 524 kr/st kronor hos Bythjul.se  

 

LÄS MER OM DE OLIKA DÄCKTESTERNA PÅ FATTIGLAPPEN

16 apr 2019