BILLIGA SOMMARDÄCK

I och med Corona-krisen är sista datum du får köra med dubbdäck om det inte är vinterväglag den 30 april 2020.  Fattiglappen har några tips på billiga sommardäck som ger dig säkerhet utan att tumma på kvaliteten. Tänk på att det är direkt livsfarligt att köra runt på dina dubbfria vinterdäck på sommaren! Det finns inga allrounddäck! Friktionsdäcken är vinterdäck vars gummi är anpassade efter kallare temperaturer. På sommaren blir gummit för mjukt, bromssträckan blir längre och vägegenskaperna farliga.

LÄS MER OM TEST AV BILLIGA SOMMARDÄCK PÅ FATTIGLAPPEN

 

BÄSTA BILLIGA SOMMARDÄCKET 2020

FATTIGLAPPENS VAL:

GOODYEAR EFFICIENT GRIP PERFORMANCE

Förra året valde Fattiglappen att lägga på Goodyear Efficient Grip Performance på vår gamla Volvo V50 vars däck blivit så gamla att gummit blivit dåligt.

Goodyear Efficient Grip Performance är ett sommardäck som under många år har lovordats för sitt utmärkta våtgrepp och extremt låga rullmotstånd som medför lägre bensinförbrukning. Ett tyst och komfortabelt däck med lågt rullmotstånd och fina egenskaper vid vattenplaning. Bromssträckan på asfalt är bra, däcket har lite säme sidogrepp vid kurvor men däcket agerar ändå lugnt och logiskt utan större överaskningar.

Pris från 558 sek hos Bythjul.com - hemkörning direkt till dörren!

Pris från 571 SEK hos Skruvat.se - hemkörning direkt till dörren!

 

BÄSTA BUDGETDÄCKET

LANDSAIL LS288 OCH LS 388

Ett mycket prisvärt standarddäck som fick mycket högt betyg i Aftonbladets test 2014 och som blivit ett populärt alternativ till de dyrare premiumdäcken.

LANDSAIL LS388 - ett klassiskt touringdäck

Ett touringdäck har lägre profil och speciella slitbanor för att öka däckets stabilitet. Landsail LS388 är ett mycket tyst däck som däremot har sämre rullmotstånd än exempelvis premiumdäcken. Däcket går lite stötigt och hårt vid ojämt väglag.

Pris från 457 kronor hos Bythjul.se - hemkörning direkt till dörren

LANDSAIL LS288

Har högre hastighetsindex och har därför utmärkt stabilitet också vid motorvägskörning.

Pris från 555 kronor hos Bythjul.se - hemkörning direkt till dörren

24 maj 2020