Bubblande vardagslyx medan snöflingorna dansar

En vacker isande kall vardag med snöflingorna sakta singlande ner som små papperspåminnelser om att vårda och njuta livet gav vi oss iväg på lyxäventyr.  Kivik Hotell, anrikt och kanske lite charmigt trött, stod och välkomnade oss in i sin värme. Vi sjönk tacksamt ner i jacuzzin och lät det 37-gradiga vattnet tränga in i själen tills vi leende låg och såg vårens löfte om en snar återkomst.

Hotellets spa är litet med två jacuzzier och två bastu men så är priset också mycket modest, 195 kronor för inträde till spa samt husets soppa. Morotssoppan var underskönt god med två sorters hembakat surdegsbröd och servitrisen underbar. Mitt vattenglas fylldes på lika elegant som om jag druckit det dyraste rödvinet; leende, vänlig service som gav mersmak…

Kiviks spa är inte gudavackert, men utsikten är bedårande, och jag fick ibland lite bunkerkänsla men för en fattiglapp att känna sig som en kung eller drottning för en dag, då är det väl investerade 195 kronor. För det är viktigt att unna sig det goda i livet, även en helt vanlig torsdag när vinden viner och snöflingorna dansar.

Läs mer om vardagslyx och dagspa på Fattiglappen.

23 feb 2013

Comments powered by Disqus