Gratistips för regnväder

SPARTIPS NUMMER TRE FÖR JANUARI 2018

I Skåne är det riktigt ruskväder med regn och blåst; perfekt för en stärkande promenad eller löptur men sedan vill man helst hålla sig inomhus med en brasa och en bra bok.

Dagens spartips är gratis kultur; för dig som bor i Stockholm finns det många museum som är gratis och i Göteborg är världskulturmuseet gratis.

Läs mer om gratis kultur i Stockholm och Göteborg

Malmö konsthall visar ofta spännande och nytänkande konst som spänner över generationer och kontinenter. Vackra utställningsrum med naturligt ljus och ett trevligt café/restaurang med jättegod morotssoppa. Inträde gratis.

Lunds konsthall inriktar sig oftast på mycket modern, gärna lite provokativ konst, och ibland kan det bli lite ojämn nivå. Eftersom det är gratis gör det inget, du kan slinka in för en halvtimme eller så.

Ett lite kul sätt att känna sig kulturell och exklusiv är att gå på vernissage på en av de många gallerierna runt om i landet. Vimla runt och få ett glas bubbel.

Läs mer om gratis kultur i Skåne

Ett härligt sätt att gå på teater gratis är att bli provpublik, ibland kan du se hela föreställningen som genrep alldeles gratis. Ett annat underbart sätt är att se gratisteater på Teaterhögskolorna, och se morgondagens skådespelare, men föreställningarna är bara i slutet av terminsåret.

Läs mer om att bli provpublik

3 Jan 2018