LOPPIS SOM HJÄLPER

Fattiglappen fick ett mail… Ett mail med frågan om vi kunde skriva om en loppis… En loppis med det fina namnet ”Loppis som hjälper”.

Så här berättar Daniel Sonesson som driver ”Loppis som hjälper” på Industrigatan 1 i Höör:

Efter att ha besökt Ghana, där min fru kommer från, och sett alla de barn som springer runt och säljer allt möjligt. Detta gör de så fort det blir en kö, ibland mitt på en motorväg.

Men det som gjorde mig ledsen och det som fick mig att bestämma mig att göra något osvenskt var när jag såg en 9-årig kille som håller sina två systrar i knät, i handen håller han ett basebollträ.

Det var som sagt då jag och min fru bestämde oss för att man inte alltid kan sätta upp ett klistermärke på bilen och sen blunda. Vi började att bygga ett hem för dessa gatubarn.

Sen startade vi ”Loppis om hjälper”. Vi hjälper gatubarn I Ghana genom att ge dem en andra chans i deras liv och barn som har blivit utnyttjade på alla hemska sätt. Vi ger dem en skola och vi ger dem en framtid som är säker på alla sätt.

Vi har fått mycket mark av lokala hövdingar. Där ska vi bygga ett hem, en skola för barn och yrkesskola. Vi höjer även standarden på skolor som ligger ute på landsbygden.

 

Fattiglappen tycker det här är ett jättefint initiativ och önskar Daniel och hans fru varmt lycka till med ”Loppis som hjälper” och deras planer på att hjälpa gatubarn och barn som farit illa i Ghana.

 

Loppis som hjälper.

Finns på industrigatan 1 I Höör

Öppettider 10 - 16 hela veckan.

Här kan du också lämna in gåvor till loppisen.

1 Apr 2017