Strutsbeteende i januari- inte i år!

SPARTIPS NUMMER FEM FÖR JANUARI 2018

Januari brukar vara en lång, lång ekonomisk uppförsbacke. Har man riktigt otur gick plomben sönder på den där förföriskt goda knäcken som du redan förra året lovade att du aldrig mer skulle smaka; dina favoritbyxor sprack när du skulle visa hur vig du var när du var tjugo och kunde dansa limbo under vilken sopborste som helst och bilen har börja sjunga på en vals som låter oroväckande likt den sista. 

Som den strutsart människan är, kör vi på som vanligt i början på januari fast vi vet att bankerna illvilligt alltid drar Visakortskostnader, kreditkostnader, internetkostnader och alla andra kostnader de kan komma på, just den månad vi har skrikande tomt i plånboken. 

SPARA PENGAR PÅ MAT I JANUARI

Vi har ett konto som vi bara använder till mat och varje månad sätter vi in 1840 kr per person, d.v.s den summa konsumentverket rekommenderar till matkostnader på sin hemsida. När vi startade det separata kontot upptäckte vi efter nio månader att vi SPARAT 14000 KRONOR, pengar vi totalt glömt bort att vi hade!

Det ska vara roligt att spara... att ha ett mål för sparandet gör det mycket roligare. Sambon och jag har länge drömt om ett hus på landet, nu är det verklighet sedan tre år tillbaka och det känns alldeles otroligt. Vi behöver fortfarande spara, nya drömmar och mål samtidigt som vi njuter av närheten till naturen och förhoppningen att kunna odla lite egna grönsaker. 

Ett bra första steg för att spara pengar är att planera dina inköp och laga billig mat. Fattiglappen har lagt ut en matsedel för hela januari och kommer att fortsätta lägga ut recept hela året.
Välkommen att ta del av recepten på billig mat på Fattiglappen

Fattiglappen önskar dig lycka till med dina drömmar! 

5 Jan 2018