Blogg

BILLIGA VINTERDÄCK - BÄST I TEST

13 nov 2020

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bythjul.com och Skruvat.se.

VILKA VINTERDÄCK ÄR BÄST 2020?

Fattiglappen har läst några av de bästa och största vinterdäckstesterna och här presenteras vinnarna och Fattiglappens bästa val. Valet av däck beror mycket på vilket underlag du kör mest på. Fattiglappen lyfter fram tre dubbdäck som bästa val av dubbdäck 2020 och två odubbade vinterdäck (friktionsdäck) som bästa val för billiga vinterdäck 2020.

LÄS MER OM BILLIGA VINTERDÄCK PÅ FATTIGLAPPEN

 

BÄSTA DUBBADE VINTERDÄCKEN 2020

MICHELIN X-ICE NORTH 4

Testvinnare 2020 med toppegenskaper på både vinterväglag och torr asfalt. Däcket har enastående vägegenskaper på is. Michelin X-Ice North 4 får sämre betyg vid vattenplaning och lite sämre betyg för bromsgrepp på våt asfalt men det samlade betyget är att Ice North 4 är ett av de bästa dubbdäcken du kan köra på just nu. 

Testvinnaren bland vinterdäcken 2020, överlägsna vägegenskaper på is

Michelin X-Ice North 4 från 922 kr/st på BYTHJUL.COM

 

NOKIAN HAKKAPELIITTA 9

Otroligt lättkört på is och snö och speciellt isgreppet är mycket bra. Däcket har fått förbättrade köregenskaper på barmark än Hakka 8 men fortfarande är däcket bäst på vinterväglag.

Däcket för dig som kör mycket på is och snö, mindre på barmark

Pris från 831 kr/st på BYTHJUL.COM

 

CONTINENTAL ICE CONTACT 2

Ett däck i topp hos alla testare och på alla underlag. Utmärkt grepp på is, otroligt bra bromsgrepp på snö, ett däck med mycket bra egenskaper även i extrema situationer. 

Däcket för dig som inte vill kompromissa på något underlag

Pris från 869 kr/st på BYTHJUL.COM

 

BÄSTA BILLIGA DUBBDÄCKEN 2020

NOKIAN HAKKAPELIITTA 8

Nokian Hakkapelitta 8 har varit ledande på vinterväglag år efter år och det är bättre att köpa detta däck om du inte har råd med den allra nyaste tekniken. Se bara upp så att gummit inte är för gammalt.

Ett dubbdäck med enastående vägegenskaper på snö och is 

Från 673 kr/st på BYTHJUL.COM

 

HANKOOK IPIKE RS2 W429

Prestation strax under de bästa dubbdäcken med mycket bra vägegenskaper på snö och is. Däcket placerar sig strax efter de bästa dubbdäcken och är ett bra och billigt alternativ för dig som inte har råd med premiumdäcken. Lite sämre bromssträcka och lite högre bullernivå. 

Ett billigare, prisvärt alternativ till de dyraste dubbdäcken

Pris från 563 kr/st på BYTHJUL.COM  

 

BÄSTA ODUBBADE VINTERDÄCKEN 2020

NOKIAN HAKKAPELIITTA R3

Nokian-däcket är i absoluta toppen bland odubbade däck för sina köregenskaper på både is och snö samt korta bromssträckor. Nackdelen är att ett bra grepp på is utan dubb kräver mjukt gummi och många mönsterklackar vilket leder till dåligt grepp och långsam styrning på asfalt. 

Bästa friktionsdäcket för körning på snö och is sämre på våt asfalt

Pris från 771 kr/st på BYTHJUL.COM

 

GOODYEAR ULTRA GRIP ICE 2

Ett lättkört och harmoniskt däck för alla underlag med otroligt bra bromsgrepp och driv på is. Lite långsam styrning på torr asfalt men däcket agerar tryggt och säkert. 

Ett odubbat däck i toppklass på alla underlag! Otroligt bra bromsgrepp

Pris från 700 kr/st på BYTHJUL.COM

El och Elsklingar

13 nov 2020

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Elskling.se 

Vinter och lite kallt- det känns naturligt att många funderar på sitt el-pris.

Vi har flyttat flera gånger de senaste åren och upptäckt att det verkligen gäller att ha koll på sitt elavtal direkt från början. När vi flyttade till en mindre lägenhet för flera år sedan fick vi automatiskt ett nytt tillsvidareavtal med ett alldeles för högt elpris. Dessa avtal är sällan fördelaktiga så det är viktigt att kolla upp priserna så snart flyttdammet lagt sig. Du kan ofta spara flera tusenlappar på att vara aktiv i ditt val.

För 5 år sedan flyttade vi till vårt drömhus och i ett tidigt skede satte vi in en luft-luftvärmepump för att hålla värmekostnaden nere. Vi behöver nästan ingen annan värmekälla om det inte är riktigt kallt. Vi har element i badrummet och så eldar vi extra med ved.

Nu är det dags att se över vårt elavtal igen och Fattiglappen vill ge några tips.

 

UNDVIK RÖRLIGT PRIS MED BINDNINGSTID

Historiskt sett är det billigast att ha ett rörligt elavtal - Läs mer om detta på Fattiglappen. Enligt Villaägarna är det viktigt att undvika ett rörligt avtal med bindningstid, du sparar mest pengar på att kunna lämna avtalet när du hittar ett bättre avtal. Risken är att du får ett sämre avtal när bindningstiden gått ut. Om du inte är nöjd eller hittar ett bättre avtal blir du också skadeståndsskyldig om du lämnar avtalet. Ett mindre bra val alltså.

Börja gärna titta på Elpriskollen.se - oberoende prisjämförelsesajt från Energimarknadsinspektionen. Tänk på att du kan spara mycket pengar genom att se över ditt el-beteende


ELSKLING.SE

Elskling.se är en mycket bra jämförelsesajt som enkelt och objektivt jämför elpriser och som dessutom hjälper dig att byta elavtal utan en massa krångel. Här kan du jämföra priser från alla Sveriges elhandelsbolag! Glöm inte att kolla din bindningstid. Läs mer om hur du gör på Elskling.se

Nu skall jag runt i huset för att kolla om några apparater står på Stand-by... 
Ha en bra dag önskar Fattiglappen!

 

BILLIGA SOMMARDÄCK

23 jun 2020

I och med Corona-pandemin är det många som har väntat med att byta till sommardäck i år. Fattiglappen har några tips på billiga sommardäck som ger dig säkerhet utan att tumma på kvaliteten. Tänk på att det är direkt livsfarligt att köra runt på dina dubbfria vinterdäck på sommaren! Det finns inga allrounddäck! Friktionsdäcken är vinterdäck vars gummi är anpassade efter kallare temperaturer. På sommaren blir gummit för mjukt, bromssträckan blir längre och vägegenskaperna farliga.

LÄS MER OM TEST AV BILLIGA SOMMARDÄCK PÅ FATTIGLAPPEN

 

BÄSTA BILLIGA SOMMARDÄCKET 2020

FATTIGLAPPENS VAL:

GOODYEAR EFFICIENT GRIP PERFORMANCE

Förra året valde Fattiglappen att lägga på Goodyear Efficient Grip Performance på vår gamla Volvo V50 vars däck blivit så gamla att gummit blivit dåligt. Efter att ha testat däcket under en säsong kan Fattiglappen intyga att däcket är ett av de skönaste däck vi har kört på med mycket bra vägegenskaper. Ett mycket prisvärt premiumdäck!

Goodyear Efficient Grip Performance är ett sommardäck som under många år har lovordats för sitt utmärkta våtgrepp och extremt låga rullmotstånd som medför lägre bensinförbrukning. Ett tyst och komfortabelt däck med lågt rullmotstånd och fina egenskaper vid vattenplaning. Bromssträckan på asfalt är bra, däcket har lite säme sidogrepp vid kurvor men däcket agerar ändå lugnt och logiskt utan större överaskningar.

Pris från 558 sek hos Bythjul.com - hemkörning direkt till dörren!

Pris från 571 SEK hos Skruvat.se - hemkörning direkt till dörren!

 

BÄSTA BUDGETDÄCKET

LANDSAIL LS288 OCH LS 388

Ett mycket prisvärt standarddäck som fick mycket högt betyg i Aftonbladets test 2014 och som blivit ett populärt alternativ till de dyrare premiumdäcken.

LANDSAIL LS388 - ett klassiskt touringdäck

Ett touringdäck har lägre profil och speciella slitbanor för att öka däckets stabilitet. Landsail LS388 är ett mycket tyst däck som däremot har sämre rullmotstånd än exempelvis premiumdäcken. Däcket går lite stötigt och hårt vid ojämt väglag.

Pris från 457 kronor hos Bythjul.se - hemkörning direkt till dörren

LANDSAIL LS288

Har högre hastighetsindex och har därför utmärkt stabilitet också vid motorvägskörning.

Pris från 555 kronor hos Bythjul.se - hemkörning direkt till dörren

 

ÅRETS BÄSTA NYA SOMMARDÄCK

GOODYEAR EFFICIENT GRIP PERFORMANCE 2

Delad andraplats i Teknikens Världs däcktest 2020.

I år har Goodyear lancerat ett nytt premiumdäck som bygger på Goodyear Efficient Grip Performance som legat högt i alla tester år efter år. 

Nya Goodyear Efficient Grip Performance 2 lovordas i Teknikens Världs sommardäckstest 2020 som lägger däcket på en delad andra plats. Enligt Teknikens Värld är däcket helt utan svagheter och ett "grymt bra presterande däck". Det nya Goodyeardäcket har ökad livslängd och ska enligt tillverkaren hålla för upp till 50 % längre körsträcka än föregångaren. Det nya däcket har förbättrad prestanda på vått och torrt väglag och kortare bromssträcka på vått underlag. Tillverkaren har också satsat på förbättrad stabilitet och väghållning vid undanmanövrar.

Pris från 610 sek hos Bythjul.com hemkörning direkt till dörren!

Pris från 616 sek hos Skruvat.se hemkörning direkt till dörren!

 

FATTIGLAPPENS CV TIPS

21 jun 2020

Det kan kännas tröstlöst att söka jobb efter jobb och aldrig få napp; Kanske har du aldrig jobbat förut och är osäker på vad du ska skriva i ditt CV.

Det finns massor med tips på nätet, vad fungerar egentligen?

Fattiglappen har samlat ihop sina bästa tips på sidan:

CV-TIPS - LÄR MER PÅ DENNA LÄNK 


Här får du läsa mer om hur du skriver ett vinnande CV och hittar en balans mellan att sticka ut i mängden och bli tagen på allvar.

 

Lycka till med jobbsökande!

Fattiglappen

Gratis hyrbil

8 maj 2018

För dig som är flexibel, kan vara spontan eller är äventyrslysten är gratis hyrbil ett spännande alternativ. Många biluthyrare erbjuder uthyrningsbilar en väg och behöver ofta någon som kör tillbaka bilen igen. Istället för att deras egen personal kör tillbaka bilen erbjuds privatpersoner köra sträckan gratis. Kraven är att du inte gör någon omväg och bara tar normala pauser. Ett perfekt sätt att få halva din resa betald. Om du couchsurfar eller Wwoofar blir det verkligen en billig semester.

Insnöad, matsedel och mjölkfria scones

1 mar 2018

 

MATSEDEL FÖR MARS MÅNAD

Nu är matsedeln för hela månaden ute, fast idag får vi improvisera eftersom vi är insnöade och inte hunnit handla. Som vanligt finns det mer än man tror i både skafferi och frys så blir det inte många dagar är det bara mysigt. Vi snålar lite med mjölken och lagar därför mjölkfria scones till eftermiddagsmyset.

Hoppas du får en bra vecka och kör försiktigt.
Fattiglappen

 

Mjölkfria scones

7–8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
100 g margarin
3 dl vatten

Sätt på ugnen på 225 grader, blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Skär margarinet i bitar och blanda ner i bunken, finfördela till en grynig massa. Tillsätt vattnet och rör snabbt ihop till en kladdig deg.

Dela degen i fyra lika delar och platta till runda kakor på ett bakplåtspapper. Ha lite mjöl på händerna så blir det lättare att forma kakorna.

Skär ett kryss i kakorna med en vass kniv, även här kan det hjälpa att ha lite mjöl på kniven. Ta en gaffel och gör prickar i kakorna. Grädda mitt i ugnen 12–15 minuter. Servera scones nygräddade med ost eller marmelad.

Månadens matsedel hittar du här:
https://www.fattiglappen.com/billig-mat

Spara pengar med Fattiglappen

31 jan 2018

SPARTIPS NUMMER 31 FÖR JANUARI 2018

En månad med lite olika blogginlägg, Fattiglappen hoppas du har fått lite inspiration och tips. Det är viktigt att unna sig ibland men det behöver inte alltid kosta en förmögenhet. Det kommer fler tips och fler blogginlägg framöver.

Vad ska vi äta idag? brukar vara en ständig fråga och det kan vara tungt och tråkigt att komma på middagsrecept varje dag. Nu ligger februari månads recept ute så det är bara att botanisera bland rätterna och se om det är något som verkar spännande. Det ska vara billigt men också gott, det behäver inte vara pasta med ketchup varje dag.

Alla Hjärtans dag har fått ett eget recept och Fattiglappen tycker att man ska kunna fira oavsett om man är ett par eller singel. Gör de goda géléhjärtana, kryp upp i soffan och njut!

Här är nästa månads recept 

Dyra, dåliga vanor och ovanor

30 jan 2018

SPARTIPS NUMMER 30 FÖR JANUARI 2018

Nytt år och nya vanor? I januari svämmas du över av goda råd om att träna mer, äta mindre godis och skräpmat och att sluta röka. Du får dåligt samvete, det håller ett tag och sedan är alla goda förutsättningar som bortblåsta. Men det du känner att du vill belöna dig för stunden kan bli dyrt i längden.

Vi struntar i hälsan ett tag och pratar ren ekonomi. Vill du ha råd att resa i sommar? Röker du? Äter du godis? Dricker du en latte om dagen? Så klart ska man njuta av livet men ibland behöver man också stanna upp och tänka på vad man går miste om.

Cigaretter - om du slutar röka ett paket om dagen har du råd med en semesterresa på över 20 000 kronor. Du kommer ganska långt på det....

Om du dricker en liten take-away latte om vardagarna på en av de större kedjorna kostar det över 13 000 kronor om året. Dessutom går du visst enligt Aftonbladet upp 6 kg i vikt samtidigt.

En Red Bull om dagen hela året kostar nästan 5000 kronor, dricker du tre kostar det 15 000…

De flesta som vill sluta med sina dåliga vanor försöker låta bli att tänka på det förbjudna. Nu ska jag försöka låta bli att tänka på att jag vill röka, äta godiset, ta hissen istället för trapporna. Problemet är att alla vanor vi skapat ger oss trygghet och ordning, därför behöver vi ändra tankesätt:

Tänk ”stopp” istället för att ignorera då kommer beteendet fram i ljuset och du kan lättare bli av med det. Fundera över vilken funktion din ovana fyller. Att röka är dåligt för hälsan men för den som röker betyder det avkoppling, samvaro, att fylla ett tomrum, status…

Nästa steg är att börja tänka positivt istället för negativt. Tänk inte ”jag MÅSTE sluta röka”, då skapas ett tomrum, utan ersätt istället den dåliga vanan med något positivt. Tredje steget för att orka hålla motivationen till förändringen är att påminna sig om fördelarna. Sätt upp en bild på resan som hägrar, tänk så mycket fördelar det finns för hälsan osv. Det ska vara något som är positivt för dig; hatar du promenader ska du kanske inte ersätta rökningen med just det…  då kan något annat vara bättre.

Tänk på att en vana är en handling som har upprepats tillräckligt många gånger för att gå på automatik. Det betyder att det krävs tid både för att bryta och att skapa en ny bättre vana. Tänk också på att en förändring som börjar ”på måndag” eller efter nyår inte brukar vara långvariga. Så Fattiglappens tips är att börja på en tisdag... Varmt lycka till!

Tjäna pengar på Tradera

29 jan 2018

SPARTIPS NUMMER 29 FÖR JANUARI 2018

Tjäna extra pengar på att sälja dina saker på Tradera. Du har ofta en liten guldgruva hemma utan att veta om det, i snitt sägs det att vi har saker värda 13 000 kronor liggandes hemma. 

Det kan vara allt från gamla klockor, burkar, dvd, mobiltelefoner och märkesporslin till barnens avlagda kläder, spel, väskor, sneakers eller en häftig gammal stråhatt. Istället för att kasta sakerna kan du tjäna en bra slant på att sälja dem på nätet eller loppis; miljövänligt och pengasmart för dig! Tänk på att det som är skräp för dig faktiskt kan gå att sälja på blocket, tradera eller loppis. Släng inte i onödan, utan tjäna pengar på kuppen. 

Stort just nu är olika trenchcoats, herrockar, kläder med prickar, rött och rosa (japp...!), väskor och så klart leksaker, kläder och smycken i alla former. 

Bästa sluttid är ofta en söndag kväll, slutar auktionen på en tisdag eftermiddag fångar du inte lika många personer med din annons.

Om du har stora saker är Blocket oftast ett bättre alternativ, du kan också sälja på olika loppis.

svenskaloppisar.se kan du se var och när det finns en loppis nära dig.

Varmt lycka till önskar Fattiglappen!

 

Dela bil med grannen

28 jan 2018

SPARTIPS NUMMER 28 FÖR JANUARI 2018

Att äga bil är dyrt: försäkring, vägskatt, reparationer, bensin, olja mm mm. Om du inte måste köra bil till jobbet kan det vara smart att dela bil med grannen eller en vän. Du kan också hyra ut din bil på snappcar.se (f.d. flexidrive.se) eller Ridebite.com, två bokningstjänster där privatpersoner kan hyra bilar ut bilar till varandra. En separat försäkring tecknas och därför påverkas inte bonusen vid en eventuell skada.

sambil.se kan du låna ut din bil genom en bildelarförening, här är det din egen försäkring som följer bilen men självrisken reduceras till 500 kronor.

Du kan hitta mer information om bilpooler och föreningar på Gröna bilister.se

Personlig tränare: gratis eller för några tior

27 jan 2018

SPARTIPS NUMMER 27 FÖR JANUARI 2018

Nyårslöfte och köpta gymkort, inspirationen och motivationen är på topp. Så småningom går energin ner och du känner att det skulle vara bra att få lite pepp. Personlig tränare är dyrt och kan kosta allt från fem, sex hundra kronor till flera tusenlappar per gång. Ingenting för en Fattiglapp direkt men även den som sparar pengar behöver lite inspiration vid träningen.

Fattiglappen har samlat ihop de bästa träningsapparna, några är gratis andra kostar mellan 30 och 75 kronor:

Full Fitness: Din personliga tränare – en mycket populär app som får 4 av 4 i betyg av användarna. Här får du instruktioner till hundratals övningar, du kan få hjälp med att bygga egna övningsprogram, se din utveckling i diagram och får tillgång till 25 färdiga övningsprogram. Du får hjälp att hålla koll på vikten, vad du äter och du får tydliga bilder till varje övning. Kostar 40 kronor.

7 minute work out: Ger hela kroppen en genomkörare på 7 minuter. Övningarna kan utföras när och var som helst och har en vetenskapligt bevisad effekt. Mycket populär! Kostar 30 kronor.

Försvarsmaktens träningsklubb: Här får du ta del av Försvarsmaktens träningar, det finns över 450 övningar som passar både nybörjare och de med träningsvana. Nya pass varje dag, varför inte utmana dina vänner. Pris: Gratis

Sworkit: En toppklass träningsassistent i appform med alternativ för alla vare sig du är i toppform eller har skador eller vill ta det lugnt av andra anledningar. Testa gratis i 30 dagar.

Pocket Yoga-  få instruktioner på lätt engelska med tydliga instruktioner, övningarna är på tre olika nivåer. För varje avklarad övning får du karmapoäng som extra motivation och låter som dig låsa upp nya miljöer att träna på. Den bästa yoga-appen tycker Fattiglappen. Kostar 30 kronor.

Vila dig i form: En lite dyrare app som kostar 75 kronor men som ger dig mycket i vardagen om du kanske stressad eller behöver smidigare, starkare eller kanske varva ner efter löpturen. Yinyoga passar alla åldrar oavsett om du är vältränad eller behöver komma igång lite försiktigt.

Charity Miles- För dig som vill få inspiration och draghjälp vid löpningen finns möjligheten att genom appen samla in poäng som du sedan kan donera till välgörenhet.

Spara pengar på klädbibliotek

26 jan 2018

SPARTIPS NUMMER 26 FÖR JANUARI 2018

Det finns en folkrörelse som växer sig allt starkare mot vår masskonsumtion och ett mycket intressant tips att spara pengar på är klädbibliotek. Konceptet är häftigt, miljövänligt och klimatsmart på alla sätt. Ett klädbibliotek eller lånegarderob fungerar som ett bibliotek där du lånar kläder istället för böcker. Idén bygger på att du ska kunna förnya din garderob utan att bidra till den ökade konsumtionen. Du kanske har din basgarderob men vill ha roliga kläder till en fest eller bara vill förnya eller förändra klädstilen lite.

Lånegarderober poppar upp och stängs ner; bäst är att googla på klädotek, lånegarderob, klädbibliotek för att se om det finns en livkraftig rörelse hos just dig. Eller varför inte starta en! Ett häftigt koncept som är här för att stanna är Klädoteket som fått internationell uppmärksamhet. Här finns en mängd modekläder med edge som du kan låna mot en avgift.

Klädoteket i Göteborg: häftigt klädbibliotek med modekläder från Henry Rude, Stitch N Stones, Onokimono, Usee Studio, Whip Appeal of Sweden, EYESEEi, ​Flying​ ​Hips, i & KK, Filippa Strand Berg, Noumenon, Jarga Designs. Hitta vad du vill och beställ online, behåll mellan 2 veckor och kanske tre månader. Designkläder till ett billigare pris utan ökad konsumtion.

Skrubben - Dela garderob med dina grannar: Lånegarderob i Bagarmossen. Medlemskap kostar 50 kronor i månaden och du har möjlighet att låna upp till tre plagg under en period på två månader. DU kan sedan byta ut plaggen och påbörja en ny låneperiod.

Fattiglappen hoppas att det finns fler eldsjälar som vill starta upp lånegarderober och klädbibliotek med billiga priser. Idéen är kul men det krävs ideella krafter.

Bubblande vardagslyx medan snöflingorna dansar

25 jan 2018

SPARTIPS NUMMER 25 FÖR JANUARI 2018

En vacker isande kall vardag med snöflingorna sakta singlande ner som små papperspåminnelser om att vårda och njuta livet gav vi oss iväg på ett lyxäventyr. Ett havshotell, anrikt och kanske lite charmigt trött, stod och välkomnade oss in i sin värme. Vi sjönk tacksamt ner i jacuzzin och lät det 37-gradiga vattnet tränga in i själen tills vi leende låg och såg vårens löfte om en snar återkomst.

Hotellets spa var litet med två jacuzzier och två bastu men så var priset också mycket modest, 195 kronor för inträde till spa samt husets soppa. Morotssoppan var underskönt god med två sorters hembakat surdegsbröd och servitrisen underbar. Mitt vattenglas fylldes på lika elegant som om jag druckit det dyraste rödvinet; leende, vänlig service som gav mersmak…

När vintern fortfarande håller oss i sitt grepp kan det vara undergörande att få känna sig varmt lyxig för en kväll. För det är viktigt att unna sig det goda i livet, även en helt vanlig torsdag när vinden viner och snöflingorna dansar.

Läs mer om vardagslyx och dagspa på Fattiglappen.

Årets fattigaste dag 2018

24 jan 2018

SPARTIPS NUMMER 24 FÖR JANUARI 2018

Idag är årets fattigaste dag för många och Fattiglappen har inlett morgonen med en stor tallrik gröt som är den billigaste frukosten för dig som behöver spara. Ett smart val idag är att införa totalt köpstopp och undvika kortsiktiga lösningar som SMS-lån och liknande.

Varför inte gå på vernissage och få ett glas gratis champagne eller låna en gratis DVD på biblioteket och ha en mysig filmkväll. Ofta brukar affärer ha provsmakning på maträtter på fredagar men har du tur kanske de har det redan idag. Gratistips i alla fall.

Läs mer på Fattiglappen om gratis kultur i Skåne och gratis i Stockholm och Göteborg.

Ha en fin dag idag!

önskar Fattiglappen

LADDA NED KONSTVERK GRATIS

23 jan 2018

SPARTIPS NUMMER 23 FÖR JANUARI 2018

Så här i vintermörkret kan det vara roligt att vara lite kreativ eller inspireras av konstverk. Konst berikar och på Riksmuseet i Amsterdamkan du ladda ner bilder alldeles gratis och det spelar ingen roll om du vill trycka upp dem på t-shirts, tallrikar eller toapapper... Även tatueringar uppmuntras skriver DN. Du får förändra och skapa ny konst.

Taco Dibbits, chef över museets samling, menar att eftersom museet är en offentlig institution så kan konstobjekten ses som allmänhetens egendom. Dessutom är det trevligare att fina högupplösta bilder sprids på nätet än dåliga kopior. Länk till bilderna på Riksmuseet

Trevligt, tycker Fattiglappen och funderar vilket konstverk jag vill ha på min gratis T-shirt  eller iPhone-skal

sk-a-3137.jpg

← Äldre inlägg